Eşme'de Halk Meclisi - Son Dakika
Güncel

Eşme'de Halk Meclisi

Eşme\'de Halk Meclisi

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Halk Meclisi Toplantılarını Önceki Akşam Eşme'de Devam Ettirdi.

25.01.2011 15:24

Bölge halkının sıkıntılarını dinleyip belediye hizmetleri hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Karabalık'ın kurmayları da bölgeye yapılan yatırımlar ve imar planlarının son durumu hakkında da açıklamaları ile Eşmelileri aydınlattılar.

Eşme Merkez Camii Lokali'nde gerçekleşen halk meclisi toplantısında Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, il genel ve belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, birim müdürleri, Yeni Eşme Mahalle Muhtarı Vecdi Öztürk, Eski Eşme Mahalle Muhtarı Mecit Külüğ, Acısu eski Belediye Başkanı Abdullah Sungur, İsu Kartepe temsilcisi Necati Günay ve Eşmeliler hazır bulundu.

Eşme'de halkına selamlama konuşmasında bulunan Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, "Belediye başkanımızın Kartepe genelinde hedeflediği halk meclislerinin birinde daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilat mensubu arkadaşlarla birlikte bu halk meclisi toplantılarını izlerken, halkın memnuniyeti ve beklentilerini yakından öğrenme imkanı buluyoruz. Bizlerde bu toplantılarda siyasi kimlikleri bir kenara bırakıp ilçeye gelen ve gelecek hizmetlerle alakalı vatandaşlarımızla müzakere içinde geçen bu toplantıların çok seviyeli, kaliteli, bereketli ve sağlıklı geçmesini de diliyorum" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yerelde dünü bugünü konuşmak amacıyla düzenledikleri halk meclisi toplantıları ile belediye hizmetlerini anlatırken halkında beklentilerini öğrendiklerini ifade etti. Gelişen ve değişen Kartepe için önerdikleri 4 büyük projenin startının verildiğine dikkat çeken Başkan Karabalık, "Hayata geçirilen bu projeler insana hizmet için yapılan çalışmalardır. Genelde bu çalışmalar sürerken bölgenizde özellikle üreticilerimize yönelik hizmetlerimiz de oldu. Tarıma katkı vermek için su pompa istasyonları kurduk, mezat alanı oluşturuldu, yollara malzeme sererek iyileştirmelerde bulunduk. Biz Eşme'yi seviyoruz. Bunu da kurduğumuz gönülbağı ile gösterdiğimizi düşünüyorum" dedi.

Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Bali Holat da, Eşme'nin 1/5000'lik nazım imar planı yapımının tamamlanmış olduğunu, 1/1000'lik uygulama imar planı yapım aşamasının devam ettiğini açıkladı. Holat, üç ay sonra tamamlanması planlanan Eşme imar planlarının daha sonra imar uygulaması yapılıp 3194 sayılı imar kanuna göre ruhsat verilmesi işleminin başlayacağını ifade etti. Kartepe Belediyesi Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Danışmanı Osman Orhan da, Eşme'de Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi'nin ortaklaşa yaptığı alt ve üst yapı yatırımları hakkında bilgi aktardı. Orhan, 01.04.2009 ile 31.12.2010 tarihleri arasında Eşme'de yapılan alt yatırım tutarının 2.277.104 TL, üst yapı yatırımının ise 1.853.646 TL olmak üzere toplam 4 milyon TL'yi aşkın bir yatırımda bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eşme'de Halk Meclisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement