Eyüphan Kaya: Bazı Kürt ve Türkler Çileden Çıkabilir - Son Dakika
Güncel

Eyüphan Kaya: Bazı Kürt ve Türkler Çileden Çıkabilir

Eyüphan Kaya: Bazı Kürt ve Türkler Çileden Çıkabilir

DES İl Başkanı Eyüphan Kaya, barış süresince bir kısım Kürt ve Türklerin ezberlerinin bozulacağını ve zaman zaman çileden çıkacağını söyledi.

11.06.2014 16:32

Diyarbakır Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES) İl Başkanı Eyüphan Kaya, son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"Ezber bozan bir tarihi süreci yaşıyoruz" diyen kaya, herkesin bu münasebetle duyarlı ve dikkatli davranma gibi bir sorumluluğu bulunduğunu belirterek, "Velev ki duygularımızla ters düşsek de, bu sürecin herkesin keyfine göre gitmesi mümkün değildir" dedi.

Barış sürecinin bir kesim Kürtleri ve Türklerin ezberlerini bozacağı için zaman zaman insanları çileden çıkaracak gelişmelere şahit olunacağını anlatan Kaya, "Yol kapatma adam kaçırma ölün ve bayrak indirme her biri ayrı bir dert ayrı bir musibet. Kahredici hadiseler. Buna dilediğimiz gibi tepki göstermek işin en kolay yanı fakat 30 yıllık barıştan sonra başlatılan bu barış süreci gereği bu sıkıntılara katlama gibi bir durumdayız, varsa bir yanlış hukuk çerçevesinde cezasını almalıdır" diye konuştu.

BARIŞ SÜRECİNİN OLUMLU NETİCELENMESİNE TAHAMMÜL ETMEYENLER VAR

İçeride ve dışarıda bu barış sürecinin olumlu neticelenmesine tahammül etmeyen nice mahfelerin bulunduğunu ifade eden Kaya şunları söyledi:

"Bu şer güçler her fırsatta bir provakasyona ön ayak olup toplumun huzurunu kaçırmak için, kutuplaşmanın oluşması için her fırsatı değerlendiriyorlar. Baksanıza bayrağı indirme becerisini gösterdiler hemen birilerinin milliyetçilik duyguları kabardı. Yapılacak en önemli şey bayrağı indireni tespit etmek her şeyden önce o bayrağı onun eliyle göndere çekerek kamuoyuna özür dilemesini sağlamaktır.

"BİRİNCİ DERECEDE SUÇ, BAYRAĞIN DEĞERİNİ ÖĞRETEMEYEN DEVLETTE"

"Bayrağı bayrak yapan üstündeki kandır, Vatan uğruna ölen varsa vatandır" Beyiti manidar olup beyitin her iki mısrasının da gereği yapılmıştır. Bayrak değerini insanın kanından aldığına göre onun uğruna vatandaşımızın kanını akıtma gibi bir lüksümüz yok bayrağı indirmenin cezası muhakkak yasalarda vardır, bu kimseyi mahkemeye sevk etmek orada bulunan paydaşları görevidir. Ayrıca Türk mü? Kürt mü? Sünnetli mi? Sünnetsiz mi? Onu da bilmeye hakkımız vardır. Ayrıca ey devlet yıllarca okula gelen bu vatandaşına eğer devlet, millet, bayrak gibi değerleri bu vatandaşına öğretememişsen yine birinci derecede suç sende unutma!

"UMUT EDİYORUM Kİ BU HALK BARIŞI SAĞLAYACAK DÜNYASI DA AHRETİ DE MAMUR OLACAK"

Bu barış sürecinde hangi vatandaşımız sıkıntılara katlanmıyor ki Şehit annelerimiz gazilerimiz bu barışa evet demeselerdi bu kapıyı kim aralayabilirdi ki? İşte görüyorsunuz annelerimiz Diyarbakır'daki oturma eylemiyle bir daha tarih yazıyorlar? Umut ediyorum ki bu halk barışı sağlayacak dünyası da ahreti de mamur olacak. Barışı sekteye uğratmaya çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaklar. Hem bozman kolay ve adi bir davranışken sabr etmek ve onarmak bir değerdir. Dolayısıyla sağduyulu olmak durumundayız. Siyasilerimizin politik davranmamasını bekliyoruz.

BARIŞ SÜRECİ DUYGULARIMIZA UYGUN YÜRÜMESE DE ARKASINDA DURACAĞIZ

Bazı aktörleri tarihi misyonları var. Kimisi iyi kimisi kötü rol alıyor, bayrağı indirerek kötü rol oynadı, sabırlı olup oyuna gelmeyen ve sağduyulu davranarak provokatöre ateş emri vermeyen komutan da iyi rol oynadı, bu ateşi alevlendirmediği için toplum kendisine minnettardır. Ben bir Sendika temsilcisi olarak bunu diyebilirim ama kimse ülkenin Başbakanından böyle bir açıklama da beklememeli çünkü milletin duygularına tercümen olmakla yükümlüdür. Netice olarak barış süreci duygularımıza uygun yürümese de arkasında duracağız. Bu memleket barışı yaşayacak ve düşmanlarımız bu durum karşısında avucunu yalayacaklar. Diyorum ki, "Şu bayrak ki rengi ecdadımızın kanı, Onu yüceltmezsen ne edelim bu canı" Huzur ve sükûnet diliyoruz. İnsanımızı yaşatacağız ki Bayrağımız özgür dalgalansın"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyüphan Kaya: Bazı Kürt ve Türkler Çileden Çıkabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement