Farklı Dillerde 'Evrensel Duygular' Konseri - Son Dakika
Güncel

Farklı Dillerde 'Evrensel Duygular' Konseri

Farklı Dillerde \'Evrensel Duygular\' Konseri

Diyarbakır'da 9 dilde icra edilecek olan Evrensel Duygular (Hestên Gerdûnî) adlı konser Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak.

13.05.2014 14:13

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı Müzik hocaları Evrensel Duygular (Hestên Gerdûnî ) adıyla konser düzenliyor. Dünyaca ünlü Arp sanatçısı Tara Jaff'ın da konuk sanatçı olacağı enstrümantal konser 9 dilde icra edilecek.

Bölgede enstrümantal müziğe ilgi uyandırmak ve bu müziğin icra edilmesi için zemin oluşturmak amacıyla Aram Tigran Konservatuarı müzik hocaları konser düzenleyecek. Eğitmen Ozan Ünal tarafından hazırlıkları yapılan Evrensel Duygular (Hestên Gerdûnî) adlı konser Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak.

Kürtçe'nin Kurmanci, Soranı, Zazaki lehçeleriyle, Türkçe, Ermenice, Azerice, Yunanca, Lazca ve İngilizce olmak üzere 9 dilde verilecek konserde 11 eser yer alacak. Ozan Ünal, Şiyar Ayaz, Neşet Güçmen, Serhat Atalay, Kıvanç Bulutoğlu, Onur Barç ve Pir Kemal Barış'ın yer alacağı konserde; tarcüş, kopuz, bağlama, perdesiz gitar, ud, kanun, perküsyon, keman, bas gitar, ney gibi enstrümanlar kullanılacak. Ayrıca dünyaca ünlü sanatçı Tara Jaff da arpıyla konserde konuk sanatçı olarak yerini alacak.

Konseri sahneye hazırlayan Ozan Ünal, amaçlarının farklı diller ve kültürlerin müziğini enstrümantel olarak icra etmek olduğunu söyledi. Ünal, bir aylık bir hazırlık sürecinin ardından sahneleyecekleri söyledi. Konser, bugün (13 Mayıs Salı günü) saat 20.00'de Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Farklı Dillerde 'Evrensel Duygular' Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement