DHA İSTANBUL BÜLTENİ -3 - Son Dakika
Güncel

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -3

DHA İSTANBUL BÜLTENİ -3

KÜÇÜKÇEKMECE'DE AKIL ALMAZ KAZA; 3 AY SONRA SOKAĞA ÇIKTI HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI- Kamyonetin açık unutulan kasa kapağı, sokakta yürüyen kişiye çarptıHaber-Kamera: Serdar ALTINTEPE / İSTANBUL,- Küçükçekmece'de bacağı kırıldığı için 3 aydır eve yatan bir kişi sokağa çıktığı ilk gün talihsiz bir...

07.11.2020 12:58  Güncelleme: 15:18

KÜÇÜKÇEKMECE'DE AKIL ALMAZ KAZA;  3 AY SONRA SOKAĞA ÇIKTI HAYATININ ŞOKUNU YAŞADI

- Kamyonetin açık unutulan kasa kapağı, sokakta yürüyen kişiye çarptı

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE/ İSTANBUL,- Küçükçekmece'de bacağı kırıldığı için 3 aydır eve yatan bir kişi sokağa çıktığı ilk gün talihsiz bir kaza yaşadı. Sokakta ilerleyen kamyonetin açık olan kasa kapağı yol kenarında yürüyen kişiye çarparak yaralanmasına neden oldu.

Olay, Küçükçekmece Söğütlü Çeşme Mahallesi'nde meydana geldi.Bacağı kırıldığı için platin takılan  Ferdi Bahar, 3 ay boyunca evinden çıkamıyordu. Kendisini iyi hisseden Ferdi Bahar, evinden çıkarak kıraathanede bulunan arkadaşlarının yanına doğru yürümeye başladı. Bu sırada sokakta unlu mamuller dağıtım kamyoneti ilerliyordu. Kapalı kasa kamyonetin açık unutulan arka kapağı yol kenarındaki Ferdi Bahar'a çarptı.

İLK MÜDAHALEYİ ÇEVREDEKİLER YAPTI

Çarpmanın etkisiyle Ferdi Bahar olduğu yere yığıldı. Sokaktakilerin bağrışmaları üzerine de kamyonet sürücüsü durduruldu. Başından yaralanan ve dişleri kırılan Ferdi Bahar için olay yerine ambulans çağrıldı. Ambulans gelene kadar arkadaşları Ferdi Bahar'a ilk müdahaleyi yaptı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kamyonet sürücüsünü gözaltına alarak karakola götürdü. Ambulansa alınan Ferdi Bahar hastaneye kaldırıldı. Bahar'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

KAZA ANI KAMERADAKaza anında sokakta bulunan Ferdi Bahar'ın arkadaşı Adnan Avcı, "Kapağı açık geliyor. Normalde insanlar buna kapak açık diye bağırıyorlardı. O açık kapak hızla gelerek arkadaşımızın kafa bölgesine çarpıp yere indirdi. Kafasında kanaması var durumu iyi. Daha önce bacağında kırık vardı 3 aydır çıkmıyordu evinden. Bugün havanın güzelliği ile biraz nefes alayım diye çıktı. Bu şekilde bir kaza başına gelmiş oldu" dedi. Öte yandan kaza anı sokakta bulunan güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ---------------Güvenlik kamerası kaza anıFarklı açıdan güvenlik kamerası kaza anıYerde yatan yaralı Yaralının sedyeye taşınmasıAdnan Avcı röportaj

==========================

2- FATİH'TE TARTIŞTIĞI ÖZBEK ARKADAŞINI BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ; O ANLAR KAMERADA

Ali AKSOYER/İSTANBULFATİH'te tartıştığı arkadaşı Özbekistan uyruklu Bexzodbek Abduraxmonov(25)'i yol ortasında bıçaklayarak öldüren Javokhırbek J.(25) polis tarafından Sabiha Gökçen Havalimanından sahte pasaportla kaçmaya çalışırken gözaltına alındı. Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayet anları ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Fatih, Yenikapı, Katip Kasım Mahallesi, Natır Kızı sokak üzerinde 13 Ağustos'ta kargo şirketinde çalışan Özbekistan uyruklu Bexzodbek Abduraxmonov ve  Javokhırbek J. yol ortasında arkadaşlarıyla sohbet ederken tartışmaya başladı. Tartışma sırasında belindeki bıçağı çıkaran Javokhırbek J.  yanında bulunan Bexzodbek Abduraxmonov'a ardı ardına saplamaya başladı. Şüpheli olay yerinden yaya olarak kaçarken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Bexzodbek Abduraxmonov tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDICinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmada polis, sahte kimlikle dolaştığı tespit edilen şüphelinin yurt dışına kaçma hazırlığı yaptığının öğrenilmesi üzerine havalimanlarında önlem alındı. Önceki gün Sabiha Gökçen Havalimanına gelerek sahte pasaportla uçağa binmeye çalışan Javokhırbek J. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelinin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü dökümü: --------------------Olay anı-Şüphelinin sevk edilmesi

=========================

3-"POLİSİZ" DEYİP 350 BİN LİRALIK ALTIN ÇALAN DOLANDIRICILAR 90 DAKİKADA YAKALANDI

-Altınları bozdururken yakalanan şüpheliler kamerada.

Ali AKSOYER/İSTANBULİSTANBUL'da telefonla aradıkları yaşlı karı kocaya kendilerini polis olarak tanıtarak "Fetö terör örgütü hesaplarına girmiş." diye kandırıp 350 bin lira değerindeki ziynet eşyasını kapılarına gelerek alan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin olaydan 90 dakika sonra Fatih'te bir kuyumcuda altınları bozdurmaya çalışırken gözaltına alındıkları öğrenildi. Şüphelilerin altın bozdukları sırada polis ekipleri tarafından yakalanma anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.Eyüpsultan'da 5 Kasım'da bir şirketten emekli oldukları öğrenilen 60 yaşındaki H.N. ile eşi 57 yaşındaki C.N.'yi telefonla arayan ve kendilerini polis tanıtan şüpheliler "Fetö terör örgütü hesaplarınıza girmiş. Bu örgütün içinde sizin de adınız geçiyor. Adınızı temize çıkarmamız için evde bulunan altınları bize vermeniz gerekiyor. Biz onları kontrol edip size geri vereceğiz." dediler. Karşısındakinin gerçek polis olduğuna inanan şüpheliler, kapılarına kadar gelen şüpheliye evde bulunan yaklaşık 350 bin lira değerindeki ziynet eşyasını bir poşete koyarak teslim etti.

POLİS ŞÜPHELİLERİN İZİNİ 90 DAKİKA SONRA BULDUAncak aradan bir saat geçtikten sonra şüphelenen yaşlı çift, oğullarını arayarak durumu anlattı.  Oğullarının polisi araması ve durumu anlatması üzerine Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Polis çiftin verdiği eşkal bilgileri ve yaptıkları teknik takip sonucu şüphelilerin izini 90 dakika sonra Fatih'te buldu. Bir kuyumcuda çaldıkları altınları bozdurmaya çalışan şüpheliler Cihan Y.(33) ve Fatih T. (38)  gözaltına alındı.

TUTUKLANDILARYankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüphelilerin üzerinden yaşlı çiftten çalınan altınların yaklaşık 250 bin liralık bölümü ele geçirildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis halen kayıp olan 100 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını bulmak için operasyonları sürdürüyor. Öte yandan şüphelilerin Fatih'te kuyumcuda altın bozdurdukları anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin altınları bozdurmaya çalıştıkları bu sırada içeriye giren sivil polis ekipleri tarafından gözaltına alındıkları anlar yer alıyor.

Görüntü dökümü: -------------------Şüphelilerin altın bozdururken yakalanmaları-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmeleri

====================================

4- KÜÇÜKÇEKMECE'DE YAYA GEÇİDİNDEN GEÇEN YAŞLI ADAM TIR ALTINDA KALDI

-Kaza anı kamerada

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE/ İSTANBUL, Küçükçekmece'ce eczaneden çıkan yaşlı adam yolun karşısına geçerken TIR'ın altında kaldı. Yaşlı adamı sıkıştığı yerden vatandaşlar kurtardı. Kaza anı güvenlik kameralarına yansıdı.Kaza saat 10.45 sıralarında Küçükçekmece Muammer Aksoy Caddesi'nde meydana geldi. 75 yaşındaki Sevdakar Bingöl eczaneden alışveriş yaptıktan sonra Muammer Aksoy Caddesi'nde yaya geçidinden karşıya geçmek için yürümeye başladı. Yaya geçidinde o sırada duran 46 BB 269 plakalı TIR'ın önünden yürümeye başlayan Bingöl aracın hareket etmesiyle TIR'ın altında kaldı. Durumu fark eden şoför hemen TIR'ı durdurdu. Çevrede bulunan vatandaşlar da TIR altında kalan yaşlı adamı çıkarmaya çalıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar tarafından TIR altından çıkarılan Sevdakar Bingöl ambulansa alındı. Polis ekipleri de TIR sürücüsünü gözaltına alarak karakola götürdü. 75 yaşındaki yaşlı adamın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza anı caddede bulunan dükkanların güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.Sevdakar Bingöl'ün alışveriş yaptığı eczanenin sahibi olan Ali Demir kaza anını anlattı. TIR sürücüsünün yaşlı adamı görmediğini ifade eden Demir, "Müşterim ilaç aldı, zaten kulakları çok fazla duymuyor. Eczaneden çıktıktan sonra yaya geçidinde duran TIR'ın kendisi için durduğunu sanarak önünden geçti. TIR şoförünün onu görmesi mümkün değil ölü noktada olduğu için. Tam önünden geçerken altına alıp sürükledi. Durumu kötü değil, altından krikolarla çıkarttılar." dedi.

Görüntü dökümü: ---------------------Kaza anı güvenlik kamerasıFarklı açıdan kaza anı güvenlik kamerasıSevdakar Bingöl'ün eczaneden çıkmasıKaza yerinden aktüel görüntüAli Demir röportaj

=====================

5- TİMUR SELÇUK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,

"Çok küçük yaşta sanata başlamış ve ilk konserini de 7 yaşında vermiş olan. Hem kendini çok iyi yetiştirmiş, hem de bir çok öğrenci yetiştirmiş bir insan olarak sanat camiası, kültür camiası çok değerli bir insan kaybetti"

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER-Harun UYANIK/İstanbul,  - TÜRK müziğinin duayen ismi Timur Selçuk, İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katıldı. Münir Nurettin Selçuk ile tiyatro sanatçısı Şehime Erton'un oğlu, Türk müziğinin usta ismi piyanist, besteci ve yorumcu Timur Selçuk dün geçirdiği kalp krizi nedeniyle, 74 yaşında hayatını kaybetti. Müzik hayatında "İspanyol Meyhanesi",  "Ayrılanlar İçin", "Sen Neredesin" ve "Bugün Yarın Daima" gibi unutulmaz eserlere imza atan sanatçı, bugün saat 14.00'te Zincirlikuyu Camii'nde düzenlenen törenle, son yolculuğuna uğurlandı.  Selçuk'un eşi Handan Selçuk ve kızı Mercan Selçuk, camide taziyeleri kabul etti. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sanatçılar Rutkay Aziz, Müjdat Gezen, Ahmet Güvenç ve Burhan Şeşen'in aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.  Kılınan namazın ardından sanatçının Türk bayrağına sarılı tabutu, alkışlarla omuzlandı. Bakan Ersoy da, tabuta omuz verdi. Selçuk'un cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

"SANATI HEPİMİZE EMANET"Selçuk'un eşi Handan Selçuk, "Konuşmak istemiyorum, beni mazur görün. Acımı kendim yaşamak istiyorum. İlginize teşekkür ederim" dedi.  Kızı Meran Selçuk ise,  "Hepimize emanet onun sanatı. Onun yolunun yolcusu olacağız" ifadesini kullandı.

"YERİ ZOR DOLDURULACAK BİR SANATÇIMIZI KAYBETTİK"Cenaze töreninin ardından açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çok değerli bir sanatçımızı kaybettik. Çok küçük yaşta sanata başlamış ve ilk konserini de 7 yaşında vermiş olan. Hem kendini çok iyi yetiştirmiş, hem de bir çok öğrenci yetiştirmiş bir insan olarak sanat camiası, kültür camiası çok değerli bir insan kaybetti. Allah rahmet eylesin diyoruz. Mekanı cennet olsun, Allah yakınlarına sabırlar versin. Yeri zor dolduracak bir sanatçımızı kaybettik" diye konuştu.

"İYİ KALPLİYDİ, İYİ ADAMDI, İYİ BESTECİYDİ"Törenine katılan isimlerden Müjdat Gezen ise, "1960 yılından beri tanırdım Timur'u. Çünkü annesi ile Şehir Tiyatrosu'nda beraber oynardık. Münir amca da, babamın radyodan arkadaşıydı. Çok severdi. Dostluğumuz bugüne kadar sürdü. Bugünden sonra kısmet değilmiş. Müzik adamı olarak da çok iyiydi ama Timur, insan olarak çok tatlı bir çocuktu. Allah rahmet eylesin. İyi kalpliydi, iyi adamdı, iyi besteciydi, iyi müzik adamıydı, sanatçı ana-babanın oğluydu" dedi.

"YENİ NESİLLERE BİLGİ AKTARMAYI, DERS VERMEYİ ONDAN ÖĞRENDİK"Kurtalan Ekspres grubunun Bas Gitarcısı, Müzisyen Ahmet Güvenç de, "Timur hoca çok önemliydi. Onun dershanesinde senelerce ders verdik. Yeni nesillere bilgi aktarmayı, ders vermeyi biz ondan öğrendik. Benim için çok değerliydi. Çok büyük bir varlığımı kaybetmiş oldum. Nurlar içinde yatsın" diye konuştu.

"ŞARKILARI DİLDEN DİLE SÖYLENECEK"Müzisyen Burhan Şeşen ise, "Timur ağabey çok çok özel bir insandı. Hem Batı hem Türk müziğini çok iyi bilen bir insandı. Hepimizin hocasıdır Timur Selçuk. Hatta Cahit Berkay dün çok güzel bir paylaşım yaptı, 'Aynı yaştayız ama ben hep ona hocam derim' dedi. Çok özel bir insandı bizim için, hala öyle. Şarkıları dilden dile söylenecek. Hem siyasi görüş, hem müzik olarak hep ayakta kalmasını bildi. Tek başına durmasını bildi. Çağdaş Müzik Merkezi vardı, bir sürü genç müzisyen yetiştirdi. ve ne yazık ki son zamanlarında kapısını da kendi açıyordu, çayını da kendi demliyordu. Ama hiçbir şeyden taviz vermedi" ifadelerini kullandı.

örüntü dökümü:  ------------------------ -Törenden görüntler-Törene gelenler-Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile röp. -Eşi ve kızı ile röp.-Burhan Şeşen ile röp.-Müjdat Gezen ile röp.-Ahmet Güvenç ile röp. -Cenazenin getirilmesi-Cenazenin omuzlanması-Genel ve detay

===========================

6- TBMM BAŞKANI ŞENTOP: FRANSA'DA TÜRK AİLENİN GÖZALTINA ALINMASI DEVLET ELİ İLE YAPILAN BİR EŞKIYALIKTIR

Burçak BOZKUŞ-Buğra BENLİOĞLU/ - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa'da yaşanan olaylarla ilgili,  "Bu yapılanlar bir kere çocuklara yapılan muamele bakımından genel olarak dünyada bütün hukuk sistemlerinin ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi bağlamında bütün hukuk sistemlerinin kurallarının ihlali anlamına geliyor. Devlet eli ile yapılan bir eşkıyalıktır." dedi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat'ta yer alan Ebüzziya Ailesi'nin matbaacılık serüveninin anlatıldığı "Kültür ve Sanat Hayatımızda Ebüzziya Ailesi" sergisini gezdi. Ziyarette Şentop'a Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve sergi küratörü Ömer Faruk Şerfioğlu eşlik etti.Zeytinburnu Belediyesi'nin şeref defterini imzalayan TBMM Başkanı Şentop sergi ile ilgili açıklamada bulundu. Zeytinburnu Belediyesi'ne kültür sanat faaliyetleri ilgili teşekkür etti. Sergiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şentop, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

"İŞ İYİCE ÇIĞIRINDAN ÇIKMIŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR"Sergi gezisi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Fransa'da Hz. Muhammed'de hakaret içeren karikatürlerle ilgili öğretmenlerine verdikleri cevap üzerine, Fransız polisi tarafından gözaltına alınan 4 çocuk ile ilgili konuştu. Şentop, "Fransa'da uzun zamandır bütün Müslümanları tedirgin eden gelişmeler yaşanıyor. İslam dünyasını, İslam coğrafyasında yaşayan herkesi bütün Müslümanları endişe ile takip edilmesine sebep olan gelişmeler, olaylar var. Daha önce İslam dininin Peygamberi, peygamberimiz Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerin fikir özgürlüğü, ifade hürriyeti kapsamında yayınlanmasına dair başta Cumhurbaşkanı Macron'un ve Fransız siyasetçilerin bunları destekleyen açıklamaları oldu. İş iyice çığırından çıkmış gibi gözüküyor. Sadece İslam dinine ve onun peygamberine hakareti ifade hürriyeti kapsamında görmenin ötesinde bu hakaret edenleri tasvip etmeyi de zorunlu kılacak insanları bu hakaretleri kabul etmeye desteklemeye zorlayacak birtakım adımlar atıldığını görüyoruz" dedi.

"DEVLET ELİYLE YAPILAN EŞKIYALIKTIR"Türk ailelerine yapılan muamelenin hukuk sistemi kurallarının ihlali anlamına geldiğinin altını çizen Şentop, "Maalesef geçen gün yaşanan 4 küçük çocuk, bunların 3'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Türk çocuklar. Bir tanesi de Cezayirli bir ailenin çocuğu. 10 yaşında olan çocuklar evlerine sabah çok erken bir saatte saat 06.00 civarında maskeli özel terör timleri tarafından uzun namlulu silahlarla olan bir baskınla çocuklar evlerinden alınıyorlar. Bunlar polis merkezine götürülüyorlar ve 11 saat polis merkezinde herhangi bir hukuki itham, suçlama hukuken olmaksızın tutuklanıyorlar. Aileleri de aynı şekilde sorgulanıyor. Bu yapılanlar bir kere çocuklara yapılan muamele bakımından genel olarak dünyada bütün hukuk sistemlerinin ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi bağlamında bütün hukuk sistemlerinin kurallarının ihlali anlamına geliyor. Devlet eli ile yapılan bir eşkıyalıktır. Çok açık olarak ifade ediyorum. Ben bu sabah Paris Büyükelçimizden daha detaylarıyla konuyu konuştum. Bilgi aldım. Aileler de bu konuda gereken adımları hukuki olarak atma konusunda kararlılar. Onu görüyoruz. Fakat Fransa'nın yapmış olduğu bütün İslam dünyasında olduğu gibi hukuka saygınlığı, insan haklarına saygınlığı bütün devletlerin ve toplumların karşı çıkmasını gerektiren çok vahim bir hukuk tanımazlık. Az önce de ifade ettim tekrar ediyorum bir eşkıyalıktır. Bunun hesabı mutlaka hukuk kuralları içerisinde sorulmalıdır" diye konuştu.

"AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ TARİHİNİN EN TARTIŞMALI BAŞKANLIK SEÇİMİ OLACAK"ABD seçimlerindeki son durum hakkındaki soruyu yanıtlatan Şentop, "Amerika Birleşik Devletleri'nde seçimler her zaman problemli olmuştur. Bazen adaylardan birinin çok iddiasız olduğu zamanlarda sükünetle geçen seçimler olmuştur ama geriye dönük olarak baktığımızda 19. Yüzyılın başlarına kadar seçimlerde ciddi sıkıntılar yaşandığı görülmektedir. Sanıyorum Amerika Birleşik Devletleri tarihinin en tartışmalı başkanlık seçimi olacak. Henüz sonuçlar tam belli olmadığı için karakolda ve mahkemede devam edecek kısımları da var. Bazı eyaletlerdeki seçimlerin bir kısmı zaten taşındı" ifadelerini kullandı.

"KİMİN BAŞKAN OLACAĞININ TÜRKİYE AMERİKA İLİŞKİLERİNİ ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

ABD seçiminin Türkiye ile ilişkileri nasıl etkileyeceği ile ilgili konuşan Şentop, "ABD Türkiye ilişkileri olarak başkanların muhakkak etkileri var. Sonuç itibariyle Türkiye-Amerika ilişkileri çok başkan görmüştür. Çok kongre, çok senatör, temsilciler meclis üyeleri değişmiştir. Bu ilişkiler, zaman zaman bazı sıkıntılar yaşanmıştır ama devam etmiştir. Ben kimin başkan olacağının Türkiye Amerika ilişkilerini belirleyici nitelikte bir şekilde etkileyeceğini düşünmüyorum. Ben bir an önce seçimlerin sonuçlanmasını tablonun netleşmesi için arzu ederim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DHA İSTANBUL BÜLTENİ -3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement