Filistin Dışişleri Bakanı Malki, İtalya'da - Son Dakika
Güncel

Filistin Dışişleri Bakanı Malki, İtalya'da

Filistin Dışişleri Bakanı Malki, İtalya\'da

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino ile Filistin Dışişleri Bakanı Riad El Malki, Ortadoğu barış sürecine yeni bir ivme kazandırmak için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından başlatılan arabuluculuk girişimine destek konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

26.06.2013 21:06

İtalya Dışişleri Bakanı Emma Bonino ile Filistin Dışişleri Bakanı Riad El-Malki, Ortadoğu barış sürecine yeni bir ivme kazandırmak için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry tarafından başlatılan arabuluculuk girişimine destek konusunda hemfikir olduklarını açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanı Malki, İtalya'ya yaptığı ziyaret kapsamında Bonino ile dışişleri bakanlığında görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası bakanlıktan yapılan açıklamada, "İki bakan, barış sürecine yeni bir ivme vermek için ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin arabuluculuk girişimine tam ve sağlam destek verme hususunda hem fikir" denildi.

Açıklamada, Bonino'nun, iki devletli çözüm için İtalya'nın desteğini yinelediği ve Malki'yi, İsrail ile doğrudan görüşmeler konusunda Washington girişimi tarafından sunulan fırsatı değerlendirmesi için teşvik ettiği belirtildi.

Görüşmede Malki'nin de Filistin için diyalog umutlarını özetlediği ve Suriye krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu aktarıldı. Bakan Bonino'nun ise dün Ürdün'de gerçekleştirdiği temaslara dair izlenimlerini paylaştığı ifade edildi.

Açıklamada, Bonino'nun, Filistinli mevkidaşına, İtalya Başbakanı Enrico Letta'nın temmuz ayı başında bölgeye yapacağı ziyaret hakkında bilgi verdiği bunun yanı sıra iki bakanın, Avrupa Birliği Sınır Güvenlik Asistanlığı Programı'nda (EUBAM Refah) güvenlik misyonlarındaki İtalyan katkısını da ele aldığı kaydedildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin Dışişleri Bakanı Malki, İtalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement