Fiskobirlik'in İşçi Çıkarma Kararına Sendikadan Tepki - Son Dakika
Güncel

Fiskobirlik'in İşçi Çıkarma Kararına Sendikadan Tepki

Fiskobirlik\'in İşçi Çıkarma Kararına Sendikadan Tepki

Fiskobirlik yönetiminin, Entegre Fındık İşleme Tesislerinde (EFİT) çalışan işçileri işten çıkaracağı yönündeki açıklamalarına tepki geldi.

13.02.2012 16:49

Fiskobirlik yönetiminin, Entegre Fındık İşleme Tesislerinde (EFİT) çalışan işçileri işten çıkaracağı yönündeki açıklamalarına tepki geldi. Öz Gıda-İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Mustafa Çakır, "Fabrikayı çalıştırmadılar, zarar gösterip işçi çıkarma yolunu seçtiler" dedi.

Sendika binasında EFİT işçileri ile biraraya gelen Şube Başkanı Çakır, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın bu sabah görüştüğü işçilere tamamının çıkartılacağını söylediğini anlattı. Çakır, "110 kişiyi tekrar işe alacağını söylüyor. Ama kamuoyunda, Fiskobirlik Genel Kurulu'nda delegelere herkesin bir yakınını işe alma sözü verildiği söylentisi dolanıyor. Fabrika çalıştırılmadı ve bilinçli olarak bu duruma gelindi. Talep olmasına rağmen üretim yapılmıyor. İşçiyi kendilerine kambur görüyorlar" dedi.

Sendikanın EFİT'teki işyeri temsilcisi Kadriye Bektaş ise Başkan Lütfi Bayraktar'ın kendilerine sadece 110 işçi ile çalışmak istediğini söylediğini dile getirerek, "İşimizi kaybetmek istemiyoruz. 16 yıldır çalışıyoruz ama 10 yıllık sigortamız bile yok. Gerekli desteği göremiyoruz. Başkan bize 247 işçiyi çıkarıp, 110 işçi ile çalışmak istediğini söyledi. Kendi isteği ile ayrılacak olanların tazminatlarını ödeyeceğini, karşı çıkanların ise tazminatlarının zora gireceğini ifade etti. Aramızda çok sayıda dul arkadaşımız var. Evli arkadaşlarımızın birçoğunun da eşi çalışmıyor. Bunu Başkan Bayraktar'a da izah ettik, iş imkanı olmadığını söyledik. Tesisin çalıştırılmasını, insanların mağdur olmamasını istedik. Üniversitede çocuğumuz okuyor, borçlarımız var. Yalvararak maaşımızı istiyoruz. En son Aralık başında maaş aldık. Kendi paramızı bile dilenerek alıyoruz" diye konuştu.

İşçilerden Ayşe Akbaş da soruna çözüm bulunmasını isteyerek, "Bizleri gerekirse başka kurumlara kaydırsınlar. Sendika, iktidar partisinin yetkileleri ve yönetim biraraya gelerek bizleri çalıştırmak için çözüm bulmalı. Bizim işimiz ekmek davası. Siyasetle işimiz yok. Sorunumuz çözülmeli" dedi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'ın da birkaç gün içinde konu ile ilgili bir açıklama yapacağı bildirildi. - Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fiskobirlik'in İşçi Çıkarma Kararına Sendikadan Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement