Ford Otosan Çevik Üretim Prensibiyle Çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Ford Otosan Çevik Üretim Prensibiyle Çalışıyor

Ford Otosan Çevik Üretim Prensibiyle Çalışıyor

Ford Otosan Ürün Geliştirme Müdürü Ercan, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çevik üretim prensibiyle hareket ettiklerini söyledi.

10.10.2013 16:18  Güncelleme: 16:24

Ford Otosan Ürün Geliştirme Müdürü Mehmet Şeref Ercan,  Ford Otosan olarak müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak, hatta beklentilerinin ötesine geçmek için "çevik üretim" prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.

Ford Otosan açıklamasına göre, Türkiye Kalite Derneği Eskişehir Şubesi tarafından Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 12. Kalite Şöleni'nde konuşan Ercan, Kalite Şöleni'nin Eskişehir'de düzenlenmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Üretimdeki kalite standardı ile Ford'un "En İyi Motor ve Aktarma Organları Fabrikası" olan Ford Otosan İnönü Fabrikası'nın Eskişehir'de kurulu olduğunu hatırlatan Ercan, Ford Cargo kamyonlarının ve aktarma organları ile Duratorq ve Ecotorq motorlarının İnönü Fabrikasında üretildiğini, mühendislik çalışmalarının konseptten üretime kadar Ford Otosan'a ait ürünler olduğunu ve şu an dünyanın dört bir yanında kullanıldığını dile getirdi.

Ercan, ayrıca, ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 sertifikalarıyla ve 2011 İstanbul Sanayi Odası Çevre ödülüyle fabrikadaki üretime devam edildiğini kaydetti.

Ford Otosan olarak dünya çapındaki 76 ülkeye olan ihracat ile otomotivin önemli oyuncuları arasında olduklarını vurgulayan Ercan, Ford'un global ticari araç merkezi konumundaki Ford Otosanın bu başarısını gelişime verdiği önemle ve bu gelişimi hızlı bir şekilde sağlayarak elde ettiğini dile getirdi.

Ercan, hem proses hem de iş süreçleri açısından dünyanın hızına yetişmek zorunda olduklarını belirtti.

Çevik üretimin odağında tüketicilerin yer aldığını ve dünyanın hızını onların belirlediğini ifade eden Ercan, 21. Yüzyılda başarının sırrının  iş süreçlerini müşteri beklentileri doğrultusunda analiz etmek ve müşterinin ihtiyaçlarına uygun ürünü doğru zamanda ve doğru yerde maksimum verimlilik ile tedarik etmek olacağını bildirdi.

Ercan, bu sebeple, Ford Otosan olarak, Ford Üretim Sistemi ile rekabetçi bir çevrede sürekli değişen belirsiz bir yapıda başarılı olabilmek için iş güvenliği, kalite, çevre, insan faktörlerini göz önünde bulundurarak maliyet odaklı, teslimat önceliği ile çalıştıklarını ve bakımda proaktif yaklaşım gösterdiklerini sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ford Otosan Çevik Üretim Prensibiyle Çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement