Fransa'nın Dünyaca Ünlü Aşçılarının Terfi Günü - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın Dünyaca Ünlü Aşçılarının Terfi Günü

Fransa\'nın Dünyaca Ünlü Aşçılarının Terfi Günü

Michelin’den bu yıl 3 yıldızı sadece bir aşçı aldı.

24.02.2014 17:45

Dünyada yemek kültürünün en önemli derecelerinden birisi olan Michelin yıldızlarının, Fransa'daki yeni sahipleri bugün kamuoyuna açıklandı.

Michelin, bu yıl Champagne bölgesindeki Reims kentinde aşçılık yapan Arnaud Lallement'yi terfi ettirerek, 3 yıldızla ödüllendirdi.

39 yaşındaki aşçı bu yıl Gault ve Millau yemek kitap rehberleri tarafından yılın aşçısı olarak ilan edilmişti. Ünlü aşçını aynı zamandan sahibi olduğu "l'Assiette champenoise" isimli lokantada öğle yemekleri 68 Avro, akşam yemekleri 258 Avro'dan başlıyor. Michelin'den ilk yıldızını 2001 yılında alan Lallament, 2005 yılında ikinci yıldıza terfi etmişti.

Fransa'da üç yıldıza sahip 27 aşçı bulunuyor. Michelin, bu yıl ayrıca 6 aşçıyı 2 yıldıza terfi ettirirken,  57 aşçıya 1 yıldız verdi. Fransa'da 2 yıldızlı 79, bir yıldızlı 504 aşçı bulunuyor. Michelin 2014 yılı rehberinde ise 4 bin 384 restoran yemek severlere tavsiye ediliyor.

Fransa'da başaşçılar için Michelin'den yıldıza sahip olmak büyük önem taşıyor. Michelin, yıldız verdiği aşçıları daha sonraki senelerde de haber vermeden denetliyor ve gerektiğinde verdiği yıldızı geri alabiliyor. Fransa'da yıldızı düşürülen bir aşçı geçen yıllarda bunalıma girerek, av tüfeğiyle intihar etmişti. - Fransa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'nın Dünyaca Ünlü Aşçılarının Terfi Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement