Fransa'nın Eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın Hayatını Kaybettiği İddia Edildi - Son Dakika
Güncel

Fransa'nın Eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın Hayatını Kaybettiği İddia Edildi

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın hayatını kaybettiği ileri sürüldü. Avrupa basınında yer alan haber sonrası Chirac'ın ailesi haberi yalanladı.

21.09.2016 14:10  Güncelleme: 14:25

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Avrupa basınında yer alan haber sonrası Chirac'ın ailesi "Tedavisi devam ediyor. Hasta haklarına saygı duyulmasını bekliyoruz" dedi.

FRANSIZ MİLLETVEKİLİ YAZDI

İddianın sahibi, Fransız siyasetçi Christine Boutin. Hıristiyan Demokrat Partisi'nden Boutin, resmi Twitter hesabından "Mort de #Chirac" (Chirac'ın ölümü) diye tweet attı.

AİLESİ YALANLADI

Ancak Chirac'ın ailesi, eski cumhurbaşkanının halen hastanede olduğunu belirtti.

JACQUES CHIRAC KİMDİR?

Tam adı Jacques René Chirac 29 Kasım 1932'de Paris'te dünyaya geldi.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı olan Fransız siyasetçi bu göreve ilk olarak 17 Mayıs 1995'te getirilmiş, yedi yıllık birinci dönem görev süresinin sonrasında Nisan 2002'de tekrar cumhurbaşkanı seçilmişti.

12 YIL CUMHURBAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Beş yıllık ikinci dönem cumhurbaşkanlığı görev süresi 16 Mayıs 2007'de biten Chirac, yaklaşık 12 yıllık görev süresi ile François Mitterrand'dan sonra Fransa'da en uzun süre cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan isim olmuştu.

Jacques Chirac, 1959'da Sciences Po ve ardından da École Nationale d'Administration'da eğitimini bitirdikten sonra, yüksek seviyeli bir memurlukta işe başlamış ve kısa süre sonra da politikaya atılmıştı.

Fransa\'nın Eski Cumhurbaşkanı Chirac\'ın Hayatını Kaybettiği İddia Edildi

Son Dakika Güncel Fransa'nın Eski Cumhurbaşkanı Chirac'ın Hayatını Kaybettiği İddia Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement