Futbolun Zirvesi'nde Futbolun Mali Boyutu Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Futbolun Zirvesi'nde Futbolun Mali Boyutu Masaya Yatırıldı

Futbolun Zirvesi\'nde Futbolun Mali Boyutu Masaya Yatırıldı

'Futbolun Zirvesi'nde futbolun mali boyutu masaya yatırıldı Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu "2016 yılının Türk futbolunun yükseliş yılı olacağını düşünüyorum" Barcelona'nın eski Pazarlama Sorumlusu Calzada "Takımların başarıları arttıkça gelir de artıyor" Sinan Güreli "Mali başarı olmadan sportif başarı olmuyor" Kulüpler Birliği Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı Futbolun Zirvesi toplantısında 'üçüncü oturumda Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Barcelona'nın eski Pazarlama Sorumlusu Esteve Calzada, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli'nin oğlu Sinan Güreli, Yeni Nesil medya Tüketimi, Futbolun Marka ve Spornsporluk Yönetimi oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

28.01.2016 22:44

'Futbolun Zirvesi'nde futbolun mali boyutu masaya yatırıldı

Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu "2016 yılının Türk futbolunun yükseliş yılı olacağını düşünüyorum"

Barcelona'nın eski Pazarlama Sorumlusu Calzada "Takımların başarıları arttıkça gelir de artıyor"

Sinan Güreli "Mali başarı olmadan sportif başarı olmuyor"

Kulüpler Birliği Vakfı'nın ev sahipliği yaptığı Futbolun Zirvesi toplantısında 'üçüncü oturumda Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Barcelona'nın eski Pazarlama Sorumlusu Esteve Calzada, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli'nin oğlu Sinan Güreli, Yeni Nesil medya Tüketimi, Futbolun Marka ve Spornsporluk Yönetimi oturumunda konuşmacı olarak yer aldı.

TURKCELL GENEL MÜDÜRÜ TERZİOĞLU "2016 YILININ TÜRK FUTBOLUNUN YÜKSELİŞ YILI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu düzenlenen oturumda yaptığı açıklamada, Türkiye'de, Star Wars filmi futbol maçlarından daha çok ilgi görüyor dedi.

Terzioğlu 2016 yılının Türk futbolunun yükseliş yılı olacağını düşünüyorum. Türk halkıda futbolu çok seviyor ve bizden Türk futboluna destek vermemizi istiyor. Dünya liglerinin marka değerini hesaplayan kurumlar var bu sıralamada Türkiye alt sıralarda 264 milyon Euro değeri var. Türkiye gibi futbolu bu kadar seven bir ülkenin bu sıralamada çok daha üst sıralarda olması lazım. 40-45 bin kişinin izlediği maçlara geri dönmek istiyorum, Star Wars filmi Türkiye'de maçlardan çok izlendi. Ürünleri satan kesinlikle futbol duygusu.Stadyumlara çok iyi yatırımlar yaptık ve bunların sürekli hale gelmesi gerekiyor. Onları 24 saat yaşayan yerler yapmamız lazım diye konuştu.

BARCELONA'NIN ESKİ PAZARLAMA SORUMLUSU CALZADA "TAKIMLARIN BAŞARILARI ARTTIKÇA GELİR DE ARTIYOR"

La Liga devi Barcelona'nın eski Pazarlama Sorumlusu Esteve Calzada, takımlarda başarı arttıkça gelirin de arttığını dile getirdi.

Calzada Takımlardan bazıları söylediler iyi bir sponsor kazanmanın en büyük sırrı iyi ve sürekli kazanan bir takım ve dolu stat demek. Tabii uyumlu bir ortaklıkta önemli. Tabii yeni yapılacak işlerin başında bazı zorluklar oluyor. Ama asıl önemli olan Tokyo'da bir Japon'un Beşiktaş, Fenerbahçe yada Galatasaray forması giymesidir. İşte o zaman büyüme başlıyor. Bir firma uluslararası firma Chelsea, Barcelona'ya sponsor oluyor ama onları buraya çekmek çok önemli. Barcelona'nın stadyumun sürekli dolu olmasının kendine has bir özelliği var. Biz her yıl 100 bin kişilik statta 90 bin kişilik yıllık kombine satıyoruz. Daha da talep olduğunuz bildiğimiz halde yapacak bir şeyimiz yok. Arada bazı maçlarda kombinesi olan insanlara yerlerini 1 maçlık başkalarına kiralamasını istiyoruz" dedi.

SİNAN GÜRELİ "MALİ BAŞARI OLMADAN SPORTİF BAŞARI OLMUYOR"

TFF Başkanvekili Hüsnü Güreli'nin oğlu işadamı Sinan Güreli ise Mali başarı mı sportif başarıyı getirir yoksa sportif başarı mı mali başarıyı getirir sorusunun cevabını bugünde iyice anladık ki mali başarı olmadan sportif başarı olmuyor. Sponsorların kulüpler tarafından belirlenmesi ve kendi gelirlerine karar verilmesi gerekiyor. Tabii bunlarda Süper Lig A.Ş'nin kurulması ile yapılacak ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Futbolun Zirvesi'nde Futbolun Mali Boyutu Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement