G20 Zirvesi - Son Dakika
Güncel

G20 Zirvesi

G20 Zirvesi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Rice, Putin'in dış politika danışmanı Ushakov ile görüştü

06.09.2013 21:48

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Dış Politika Danışmanı Yury Ushakov ile Suriye'yi görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Rice, Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 Zirvesi çervesinde Ushakov ile bir araya geldi.

"İlk kez ve samimi bir ortamda gerçekleştiği" belirtilen görüşmede, iki danışmanın, ABD ile Rusya ikili ilişkilerinin ve gelecekteki işbirliği alanlarını ele aldığı bildirildi.

Suriye konusunun da ele alındığı görüşmede Rice'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in uluslararası normları göz ardı ederek halka yönelik kimyasal silah kullanımı konusunda sorumlu tutulması gerektiğini yenilediği, bunun yanında Cenevre ilkeleri doğrultusunda müzakere edilmiş bir çözüm yoluyla Suriye'deki çatışmanın çözümünün önemini vurguladığı kaydedildi.

Rice'ın ayrıca, Rusya'nın Soçi kentinde gelecek yıl düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nı ABD olarak desteklediklerini, olimpiyatların güvenliğinin sağlanmasının öneminin altını çizdiği ifade edildi.

Görüşmede, Rice'ın iki ülkenin ikili ilişkilerindeki aksamaların farkında olmasıyla birlikte, düzenli olarak fikir alışverinde bulunma ve ortak çıkarlar alanlarında işbirliğini memnuniyetle karşıladığı ifadelerine yer verildi. - Pennsylvania

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement