Galatasaray Lisesi Önünde 'Vicdan ve Adalet Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Lisesi Önünde 'Vicdan ve Adalet Nöbeti

Galatasaray Lisesi Önünde \'Vicdan ve Adalet Nöbeti

Haber-kamera Yaprak Karadeniz İstanbul DHA Her ayın ilk pazar günü Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup bugün yiune eylemdeydi.

06.04.2014 17:58

Haber-kamera Yaprak Karadeniz İstanbul DHA

Her ayın ilk pazar günü Galatasaray Lisesi önünde toplanan grup bugün yiune eylemdeydi. Basın açıklamasını, Nihat Güler okudu. Açıklamada, 'Biz aileler olarak diyoruz ki; bütün sorumluların yargılanması hususunda hükümet edenler etkili tutum almadıkça, hakimler, savcılar ve bilirkişiler her iş cinayetini 'kamu düzenine dair bir suç' olarak görmedikçe, kamusal denetim mekanizmaları etkili olarak yerine getirilmedikçe, işverenlerin iş ve işçi güvenliği tedbirleri almasında caydırıcılık artırılmadıkça, taşeron sistem devam ettikçe, sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmadıkça, sendikalaşan işçileri işten atan işverenler cezalandırılmadıkça, sendikalar ve emektenemekçiden yanayım diyen partiler-organizasyonlar görevlerini yapmadıkça, iş cinayetleri sürmeye devam edecektir denildi.

Bu ayki nöbete konuk olarak çağırılan gazeteci Özcan Yüksek, ailelerle, iş kazalarında kaybettikleri yakınları, yaşadıkları ve devam eden hukuki süreç üzerine konuştu. Ailelerin hukukçusu Erbay Yuka da, süren davaların son durumlarıyla ilgili bilgi verdi.

Bu nöbeti, üçüncü köprü inşaatında hayatını kaybeden 3 işçi için düzenlemek istediklerini, ancak olay çok taze olduğu için organize olacak vakit bulamadıklarını belirten grup, 1 saat süren nöbetin ardından dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Lisesi Önünde 'Vicdan ve Adalet Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement