Gaziantep Derneğinden Yaz Kermesi - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Derneğinden Yaz Kermesi

Gaziantep Derneğinden Yaz Kermesi

Almanya'nın Delmenhorst kentinde iki yıl önce kurulan Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde (DEGAD) Olağan Genel Kurul yapıldı.

14.07.2011 10:32

Almanya'nın Delmenhorst kentinde iki yıl önce kurulan Gaziantepliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nde (DEGAD) Olağan Genel Kurul yapıldı. Dernek Lokalinde gerçekleşen seçime tek liste halinde gidildi. Mustafa Gökdeniz'in tekrar başkanlığa aday olmaması üzerine bu göreve yönetimin genç isimlerinden Savaş İzgi talip oldu. Yapılan seçimle İzgi oy birliğiyle başkan seçildi. Savaş İzgi'nin yanı sıra yönetime Mustafa Gökdeniz, Ökkeş Satıloğlu, Ayten Satıloğlu, Mehmet Uzun, Ahmet Erdiş ile Zeki Arslan seçildi.

YAZ KERMESİ DÜZENLENDİ

Yeni yönetiminin ilk icraatı Yaz Kermesi düzenlemek oldu. Villa Halk Evinde düzenlenen kermese ilgi de büyük oldu. Çok sayıda kişinin katıldığı kermeste Gaziantep yöresine ait yemekler, kebaplar ile tatlılar kısa sürede tüketildi. Kermeste Güneydoğu'ya özgü Menengiç kahvesi misafirlere ikram edildi. Bir çok kişinin ilk kez tattığı menengiç kahvesi büyük ilgi gördü. Kermeste Gaziantep yöresine ait türkülerde seslendirildi. Hannover'den gezelen Gaziantepli müzik grubu katılımcılara unutulmaz bir konser sundu. Halayların çekildiği kermeste bir konuşma yapan Başkan Savaş İzgi, örnek, saygın ve üreten bir dernek olacaklarını söyledi. İzgi, 'İlkini düzenlediğimiz kermesi bundan sonra geleneksel hale getireceğiz. Derneğimizde çocuklara Türkçe dersi verilmektedir, bu ders sayısını arttırmayı düşünüyoruz. Her ay hem bayanlara, hem de erkeklere yönelik günlerimiz olmaktadır bu günlerin sayısını daha da arttırmayı planlıyoruz. Amacımız Başta Gaziantepliler olmak üzere herkesi aynı açtı altında toplamaktır' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep Derneğinden Yaz Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement