Gaziantep - Engelli Arkadaşları İçin Tasarladıkları Robot ile Birinci Oldular - Son Dakika
Güncel

Gaziantep - Engelli Arkadaşları İçin Tasarladıkları Robot ile Birinci Oldular

Gaziantep - Engelli Arkadaşları İçin Tasarladıkları Robot ile Birinci Oldular

Engelli arkadaşları için tasarladıkları robot ile birinci oldularGaziantep'te Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 4 öğrenci, engelli arkadaşları için tasarladıkları robot ile Avusturya'da düzenlenen '13'üncü Robotchallenge Dünya Robot Şampiyonası'nda birinci oldu.

05.04.2016 16:26

Engelli arkadaşları için tasarladıkları robot ile birinci oldular

Gaziantep'te Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi 4 öğrenci, engelli arkadaşları için tasarladıkları robot ile Avusturya'da düzenlenen '13'üncü Robotchallenge Dünya Robot Şampiyonası'nda birinci oldu.

Avusturya'da düzenlenen 'Robotchallenge Dünya Robot Yarışması'nda, Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi ile Sanko Koleji öğrencileri, engelli arkadaşları için tasarladıkları robot ile serbest kategoride dünya şampiyonu oldu. Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen şampiyonada 50'den fazla ülke, 644 robotla 13 farklı kategoride yarıştı. Türkiye'den de 6 okul ve 2 üniversitenin katıldığı yarışmada Özel Sanko Okulları öğrencileri şampiyon oldu.

Özel Sanko Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden Tekin Orkun Hengirmen, Ali Kağan Akbaş ile Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Süleyman Sevban Solmaz ve Cemil Serden Şahin, öğretmenleri Harun Bayseçkin ve Mehmet Günaydın'ın danışmanlığıyla yaptıkları robot ile elde edilen başarıya sevindiklerini söyledi. Baş ve parmak hareketleri ile hareket eden robotun seri üretiminin de planlandığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep - Engelli Arkadaşları İçin Tasarladıkları Robot ile Birinci Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement