Gaziantep'in Kadın Otobüs Şoförleri - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'in Kadın Otobüs Şoförleri

Gaziantep\'in Kadın Otobüs Şoförleri

Büyükşehir Belediyesi şehir içi yolcu taşımacılığında hizmet veren otobüslere kadın şoför istihdam etti Otobüs şoförü Ak: "Ön yargıları yıktık ve şimdi herkes alıştı"

04.09.2013 11:33

KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep'te 4 kadın şoför, şehir içi yolcu taşımacığında hizmet veren otobüsleri kullanıyor.

Büyükşehir Belediyesi kentte bir ilk imza atarak, otobüs işletmesine kadın soför istihdam etti. Aldıkları teorik ve pratik eğitimin ardından trafiğe çıkan kadınlar, günde 6 saat oturdukları direksiyon koltuğunda evlerinin geçimine katkı sağlıyor. Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Otobüs İşletme Şube Müdürlüğüne bağlı çalışan kadın şoförlerin yaptıkları işten bir hayli memnun oldukları gözleniyor.

Şoförlerden Müzeyyen Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce vinç operatörü olarak çalıştığını ve 4 aydır da otobüsle şehir içinde yolcu taşıdığını söyledi. Toplu taşımacılıkta halka hizmet ettiklerini belirten Yılmaz, "Bizi desteklediler ve şehrimizin ilk kadın otobüs şoförü olduk. Yaklaşık 23 yıldır trafikteyim ve şimdi halkla iç içe olmayı tercih ettim. Bu işi severek yapıyorum" diye konuştu.

Vatandaşlardan güzel tepkiler aldıklarını dile getiren Yılmaz, erkek meslektaşlarının trafikte kendilerine öncelik tanıdığına işaret etti.

Çiğdem Ak ise ilk başta çekingen davrandığını ancak azmederek bu durumu atlattığını ifade etti. Kadınların artık her sektörde çalışabildiğini aktaran Ak, şöyle konuştu:

"Belediyenin otobüs şoförü istihdam edeceğini duyunca hemen başvurumu yaptım ve değerlendirmenin ardından kabul edildim. Bir süre aldığımız eğitimin ardından trafiğe çıktık. Şuan aktif olarak çalışıyoruz. Kadın için biraz zor bir iş ama çok şükür başardık. İnşallah daha da iyi olacak. Çünkü bizi destekliyorlar ve bu durum bizi kamçılıyor. Bayan-erkek hiç fark etmiyor herkes 'helal olsun' diyor, alkışlıyorlar. Tezahüratlar hoşumuza gidiyor. Bayan sadece otobüste değil artık her işte çalışabiliyor."

"Ön yargıları yıktık"

Tuba okutucu da eşinin desteğiyle bu mesleği seçtiğini dile getirdi. Araba kullanmaya meraklı olduğunu ancak otobüs kullanmayı aklına hiç getirmediğine vurgu yapan Okutucu, yaptığı işin kolay olmadığını anlattı.

Otobüs kullanmaya başladığı ilk günlerde bazı sorunlar yaşadığını ifade eden Okutucu, "Ön yargıları yıktık ve şimdi herkes alıştı. Çok güzel mesajlar alıyoruz. Şuanda 4 kadınınz ama bu sayının artacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar ise otobüs koltuklarında artık kadın şoförleri görmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'in Kadın Otobüs Şoförleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement