Gaziantep'te Artık Bir Fahri Konsolos - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Artık Bir Fahri Konsolos

Gaziantep\'te Artık Bir Fahri Konsolos

Slovenya'nın Gaziantep'te artık bir Fahri Konsolosu var.

11.10.2011 13:10

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen törenle Slovenya'nın Gaziantep Fahri Konsolosluğu'na Gaziantepli Sanatçı Mizyal Karabiber atandı.

Meclis Salonu'nda düzenlenen Fahri Konsolosluk Belge takdim törenine Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Slovenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec, Slovenya'nın Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber, protokol üyeleri ve çok sayıda konuk katıldı.

Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec, "Bugün benim ve Slovenya için çok özel bir gün. Biliyorsunuz büyükelçilerin ziyaretleri genellikle çok resmi bir hava içerisinde geçer. Oysa bizim ve sizlerin de çok yakından tanıdığı Mizyal Karabiber'in Fahri Konsolosluk töreni için bir araya gelmek bizleri çok mutlu etti. Bugün konuklar için bitecek bir süreç ama bu süreç Mizyal Karabiber için çok çalışmanın başlangıcı anlamına geliyor" dedi.

Sanatçı Mizyal Karabiber Nacaroğlu, 'Slovenya ile Gaziantep'in 8 yıldan bu yana ilişkisi olduğunu' söyledi. Karabiber, "Slovenya ile ilişkilerimiz Gaziantep'ten bir öğrencinin Slovenya'da bir ödül almasıyla başladı. Ardından Büyükşehir Belediyesi sponsorluğu altında Slovenyalılar, Gaziantep'te çocuk sergisi tanıtımı yaptık. Ayrıca Gaziantepliler kadar Slovenya'yı doğru tanıyan başka bir kent yoktur. Slovenyalıların atölye çalışmaları Gaziantep'te oluyor. Slovenyalılar kültür ve sanat faaliyetleri için sık sık Gaziantep'e geliyor. Fahri Konsolosluk görevinin iki ülke arasında daha yakın ilişkilerin tesis edilmesine vesile olmasını diliyorum. Ortak Akıl mantığı ile hareket eden Gaziantep'in bu görevimde yanımda olacağından eminim" dedi.

ŞEHİRLERİN YARIŞTIĞI DÜNYA DÜZENİNDE GAZİANTEP 1-0 ÖNDE

'Böylesine özel bir toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını' belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Hepinizin bildiği gibi dünyada artık ülkeler değil kentler yarışmakta. Şehirlerin bu yarışında Büyükelçilikler ve Fahri Konsoloslukların bulunması kentler için büyük avantajlar oluşturmaktadır. İlimizde sayıları ona yaklaşan Elçilik ve Fahri Konsolosluklar kentimizi bu yarışta 1-0 öne geçirmektedir. Bugün Slovenya Gaziantep'te bir Fahri Konsolosluk açarak iki ülkenin daha da yakınlaşmasına önemli bir katkı sunmuştur. Bu doğru kararı verenleri tebrik ediyorum" dedi.

Güzelbey, "Yıllardır Slovenya'nın kentimizde gönüllü temsilciliğini yapan Mizyal Karabiber'in bu gönüllü elçiliği resmiyet kazandı. Bu Fahri Konsolosluğun ardından Slovenya ile Türkiye arasındaki ilişkilerle beraber Gaziantep'le kurulmuş olan mevcut ilişkiler ekonomik, kültürel alanlarda daha da üst düzeylere taşınacaktır" diye konuştu.

BAŞKAN GÜZELBEY GAZİANTEP'İ BİR DÜNYA KENTİ YAPMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Gaziantep Valisi Erdal Ata konuşmasında; İlimizde Slovenya'nın bir Fahri Konsolosluğu'nun açılmasından mutlu olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Asım Güzelbey Gaziantep'i bir dünya kenti yapmak için çalışıyor. Türkiye'de ekonomik, sosyal açıdan gelişmiş büyük kentler bulunuyor ama sayıları ona ulaşan Fahri Konsolosluk ve Elçiliğe sahip olan Gaziantep'in bu durumu tesadüf değildir. Kent bunu hak ediyor. Bunda yerel yönetimlerin büyük etkisi vardır. Fahri Konsolosluk iki ülke arasında var olan kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Mizyal Karabiber'e Slovenya'nın Gaziantep Fahri Konsolosluğu belgesini takdim eden Slovenya'nın Ankara Büyükelçisi Doç. Dr. Milan Jazbec, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Slovenya'nın Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber objektiflere poz verdiler.

Programın sona ermesinin ardından konuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mizyal Karabiber onuruna Meclis Fuayesinde düzenlenen kokteyle katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Artık Bir Fahri Konsolos - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement