Gaziantep'teki Stk'lardan Anayasa Değişikliğine Destek - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'teki Stk'lardan Anayasa Değişikliğine Destek

Gaziantep\'teki Stk\'lardan Anayasa Değişikliğine Destek

Gaziantep Anadolu Evet Platformu çatısı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında "Evet" oyu vereceklerini açıkladı.

17.02.2017 12:27

Gaziantep Anadolu Evet Platformu çatısı altında bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylamasında "Evet" oyu vereceklerini açıkladı.

Platform sözcüsü Hayri Ünal, ASKON binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de 90 yılda çok büyük acılar yaşandığını söyledi.

Darbeler, terör olayları ve en son FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Ünal, "Buna ek olarak zayıf siyasi iradenin karşı koyamamasıyla ülkemize büyük acılar yaşattı, derin yaralar bıraktı." dedi.

Buna karşılık halkın büyük bir cesaret örneği sergilediğini ifade eden Ünal, şunları kaydetti:

"Tüm bunları alt alta koyduğumuzda önümüzde duran referandum sandığının sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için büyük bir öneme sahip olduğunu anlamaktayız. Yeni şekillencek dünya düzeninde sorumluluğumuz ve hakkımız olan öncü rolümüz için sistem değişikliğine yönelik en doğru zamanın şu an olduğunu anlıyor, değişikliğin zaruretini savunuyoruz. Türkiye'nin yaşadıkları son 4 yılda farklı modellerde yaşamış olması doğru yolda olduğumuzun kuşkuya yer bırakmayan elimizdeki net kanıtıdır.

Suni, art niyetli, seçkinleri gözeten bizi germekten ve gerilemekten başka anlam taşımayan tartışmaları görmezden gelerek medeniyetin beşiği bu topraklardan Anadolu'dan 'Evet' diye haykırıyoruz. Tek ilkemiz hangi fikriyattan olursa olsun hangi kimliğe sahip olursa olsun yurtseverliktir. Tek beklentimiz ülkemizin sağlam ve istikrarlı bir geleceğe kavuşması. Tek inancımız ülkemizin huzura kavuşmasıyla dünyanın huzura kavuşmasıdır. Bunun için 'Evet diyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'teki Stk'lardan Anayasa Değişikliğine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement