Gedik Cinayeti Davasında Eski Bakan Aşık Tanık Olacak - Son Dakika
Güncel

Gedik Cinayeti Davasında Eski Bakan Aşık Tanık Olacak

Gedik Cinayeti Davasında Eski Bakan Aşık Tanık Olacak

Bursa'da geçen yıl Nisan ayında Mudanya İlçesi'nde restoranda ANAP eski Milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldüren 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in yargılandığı davada, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık tanık olarak dinlenecek.

09.03.2012 16:09

Bursa'da geçen yıl Nisan ayında Mudanya İlçesi'nde restoranda ANAP eski Milletvekili 58 yaşındaki Mehmet Gedik'i tabancayla öldüren 44 yaşındaki Mehmet Akif Şahin'in yargılandığı davada, eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık tanık olarak dinlenecek.

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinayet suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Mehmet Akif Şahin'in bugünkü duruşmasına avukatı Kenan Aşık ile öldürülen Mehmet Gedik'in eşi Zehra Gedik, oğlu Ali Orkun Gedik, avukatları Hakan Dinçtürk ve Aynur Küçükdomaç katıldı. Duruşmada cinayet soruşturmasını yapan 6 polis memuru tanık olarak dinlendi.

Tanıklardan polis memuru Bünyamin Tutkun cinayetin ardından olay yerine gittiklerini belirterek, "Sanığın gittiği yöne doğru hareket ettik. Verilen eşkale göre sanığı gördük ve yakaladık. Biz yakaladığımız sırada sanık cep telefonu ile görüşme yapıyordu. Bu esnada cep telefonuna da el koyduk. Bize Mehmet Gedik'in ölüp ölmediğini sordu. Biz de telsizden geçen anonslardan gelen bilgiye göre öldüğünü söyledik. Sanığın cep telefonuyla kiminle konuştuğu konusunda bir araştırma yapmadık" dedi. Dinlenen diğer polis memurları da olay anını görmediklerini yalnızca olay yerinin güvenliğini sağladıklarını söyledi.

SİM KARTIN AKIBETİ ARAŞTIRILSIN

Öldürülen Mehmet Gedik'in ailesinin avukatı Hakan Dinçtürk, olayın ardından yakalanan sanığın cep telefonu ile konuştuğunun tanıklar tarafından da görüldüğünü hatırlatarak, "Ele geçirilen cep telefonundaki SİM kartın Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan (TİB) gelen raporda o gün o hattan bir konuşma yapılmadığı anlaşılmıştır. Ayrıca olay sırasında sanığın yanında bulunan bayan arkadaşı Gülay Balto'nun kullandığı telefondan edindiğimiz bilgiye göre sanığın başka bir hat kullandığı da anlaşılmıştır" dedi. O hattın da TİB'den gelen rapora göre o gün en son saat 20: 08'de bir görüşme yaptığı tespit edildiğini kaydeden avukat Dinçtürk, "Polisin yakalama tutanağına göre sanığın saat 22: 30 sıralarında yakalandığı belirtiliyor. Ancak bu sim karttan da en son saat 20: 08'de görüşme yapılmış. Dolayısıyla sanığın yakalandığı sırada konuştuğu cep telefonuna takılı SİM kartın akıbetinin araştırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

SANIK AVUKATI: EYÜP AŞIK DİNLENSİN

Sanık avukatı Kenan Aşık ise eski Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın da konuyla ilgili bilgisinin bulunduğunu ileri sürerek tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Mahkeme heyeti Devlet eski Bakanı Eyüp Aşık'ın, sanık avukatı Kenan Aşık'ın da hazır bulunacağı bir mahkemede talimatla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmaya eksiklerin giderilmesi için erteledi. - Bursa/ Osmangazi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gedik Cinayeti Davasında Eski Bakan Aşık Tanık Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement