GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla’ da Yapıldı - Son Dakika
Güncel

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla’ da Yapıldı

GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla’ da Yapıldı

Muğla, Aydın Ve Denizli İllerini İçine Alan "Güney Ege Kalkınma Ajansı"nın Şubat 2011 Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla'da Yapıldı.

03.02.2011 12:11

Muğla Valiliği 75.Yıl Salonunda dönem başkanı Muğla Valisi Fatih Şahin'in başkanlığında gerçekleştirilen GEKA'nın Şubat ayı toplantısına, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ile, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, İllerin belediye başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ve Sanayi ve Ticaret Odası Başkanları katıldı.

GEKA toplantısında Muğla İli adına, Vali Fatih Şahin'in yanı sıra, Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü ve Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş yer aldı.

GEKA yönetim kurulu toplantısının açılışını dönem Başkanı Muğla Valisi Fatih Şahin yaptı. Muğla Valisi Şahin, GEKA yönetim Kurulu toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Muğla'da gerçekleştirilen toplantının amacına ulaşması ve verimli geçmesi dileğinde bulundu.

GEKA yönetim kurulu toplantısının açılışının ardından, toplantının gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle, istenilen konuların gündeme eklenmesi konuları görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda daha sonra "İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Faaliyet Raporu" hakkında kurul üyelerine bilgi verildi.

Toplantının gündem maddelerinden "Belediyelerin Borçları ve Mali Destek Programını Süresinin Uzatılması" da görüşülerek karara bağlandı.

Gündem gereği, "Güdümlü Proje Desteği" konusu ise, GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner tarafından bilgisayar ortamında sunuldu.

Bu sunumda, GEKA'nın amacı "Bölgesel Gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projeleri Ajansın öncülüğü ve koordinasyonunda gerçekleştirmektir" şeklinde tanımlandı.

Sunumda, güdümlü proje desteğinin kapsamına değinildikten sonra da bütçesi için de, "Güdümlü projelere sağlanacak mali destekler küçük ölçekli altyapı projeleri için, Ajans bütçesinden ayrılan kaynaktan karşılanır. Ajans tarafından küçük ölçekli altyapı projelerine verilecek mali destek toplamı ise, Ajansın yıllık gider bütçesinin en fazla %20 sidir" denildi.

Sunumda, projelerin süresinin 2 yılı geçemeyeceğine, Ajans tarafından en fazla %90 oranında destek yapılabileceğine dikkat çekildi. Sunumda proje uygulayıcısı ve ortaklar hakkında da bilgiler verildi.

Toplantıda, "GEKA İç Denetim Planı" konuları da görüşülerek karara bağlandı. Muğla Valisi Fatih Şahin, GEKA'dan kaynağı desteği alacak projelerin ön belirlemesi için, her ildeki Üniversitelerden ve kamu kuruluşları çalışanlarından 7 yıllık deneyimi olan kişiler arasından üçer kişi seçileceğini, bu kişilerin belirledikleri projelerinde yönetim kurulu toplantısında görüşülerek karara varılacağını kaydetti. Mart ayı toplantısının ilk hafta içinde Denizli'de yapılmasına karar verildikten sonra toplantıya son verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GEKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla’ da Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement