Gelincik-Kuzereş'te Sınır Ticaret Merkezi Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Gelincik-Kuzereş'te Sınır Ticaret Merkezi Kurma Çalışmaları

Gelincik-Kuzereş\'te Sınır Ticaret Merkezi Kurma Çalışmaları

Saray-Kapıköy sınır kapısının transit taşımacılığa açılmasının ardından Başkale ilçesindeki Gelincik Ticaret Merkezi'nin açılması için İranlı yetkililerle Van'da protokol imzalandı.

14.09.2011 16:32

27 Ocak 2011'de Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısının Yardımcısı Ali Agha Muhammedi tarafından imzalanan protokol gereği Van-Gelincek-Salmas/Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nin açılması konusunda iki ülke yetkilileri Van'da yeniden bir araya geldi. 2 günlük bir çalışma programı için Van'a gelen Salmas heyeti; Başkale-Gelincik/Salmas-Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nin açılması konusunda bir değerlendirme toplantısı yaptı. Türk heyeti adına Van Valisi Münir Karaloğlu toplantıya başkanlık yaparken, İran İslam Cumhuriyeti adına da Salmas Valisi Morteza Nazari başkanlık yaptı. İran İslam Cumhuriyeti Şura Parlamentosu Milletvekili Ali Akbar Aghaei'nin de katıldığı toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. Valilikte yapılan toplantıda Gelincik-Kuzereş Sınır Ticaret Merkezi'nin açılması ve iki ülke heyetlerinin Ankara ve Tahran'da yapacakları girişimler masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca nisan ayında küçük araçlara açılan Kapıköy-Razi Sınır Kapısı'nın büyük araçların transit taşımacılığına da açılması için İranlı yetkililerden Tahran yönetimine baskı yapmaları istendi. Geceyi Van'da geçiren Salmas heyetiyle bugün bir protokol imzalandı. Karaloğlu ve Nazari'nin imza attığı protokolde "Sınırın her iki tarafında oturan sınır sakinlerinin geçim şartlarını iyileştirmek için Sınır Ticaret Merkezi'nin (STM) açılması ve STM'nin hizmete açılması hususunda heyetlerin kendi başkentleri olan Ankara ve Tahran'da gerekli girişimlerde bulunulması" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gelincik-Kuzereş'te Sınır Ticaret Merkezi Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement