Genç Heykel Sergisi ile Nişantaşı Sanat Park'ında Yepyeni Sergi - Son Dakika
Güncel

Genç Heykel Sergisi ile Nişantaşı Sanat Park'ında Yepyeni Sergi

Genç Heykel Sergisi ile Nişantaşı Sanat Park\'ında Yepyeni Sergi

Şişli Belediyesi bünyesinde çağdaş sanatın en iyi genç heykeltıraşlarını bir araya getiren Genç Heykel Sergisi, Nişantaşı Sanat Park'ında açılıyor.

19.09.2014 09:02  Güncelleme: 09:03

20 – 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek sergi, bizlere genç sanatçılarla tanışma ve sanatçıların yapıtlarını günün her saatinde görme fırsatı sunuyor. Farklı yaklaşımları bir araya getiren sergi birbirinden güzel söyleşiler, paneller ve etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Serginin sanatçıları; Ahmet Özparlak, Arif Çekderi, Ayhan Mutlu, Ayşe Kurşuncu, Bahadır Çolak, Bahadır Yıldız, Bilal Hakan Karakaya, Caner Şengünalp, Cansu Tanpolat, Çayan Yılmaz, Derya Özparlak, Dilşad Yiğitcan Akçagöz, Işık Özçelik, İmdat Avcı, Kalpten Dönmez, Kutlu Alican Düzel, Meliha Sözeri, Ozan Oganer, Özgür Demirci, Seval Selçuk, Sezai Akboğa, Şenay Ulusoy, Tanzer Arığ ve Uğur Cinel.

Kamusal alanın aşındığı, kent mekânının insani ilişkilerden arındığı, bedenin duyularının işlevsellik ve hız adına yok edildiği kentte acilen insani yaşam alanları yaratmak gerekiyor. Çağdaş anlamıyla heykel sanatı artık bu hedefi gözetiyor. Hem mimari yapı hem de manzara olarak geniş ve tanımsız bir alanda heykel, kamusal kent mekânları yaratmayı, mekânı, insani duyular ve toplumsal ilişkilere açmayı, insan doğa ilişkisini onarmayı amaçlıyor.

Kamusal alanda gerçekleştirilen sergi, kentin iç mekanizmalarına, yapıtların malzeme ve disipliniyle, sanatın temsil anlam sorunsalına eleştirel bir bakış açısı geliştiriyor.

Serginin parkta oluşu da çeşitli anlamlar taşıyor: Sergi bizleri, parka sanatsal yanı üzerinden bakmaya, kent – mimarisi üzerinden düşünmeye, sanatı ve sanat sosyolojisini tartışmaya davet ediyor.

Genç Heykel Sergisi, bakmanın, görmenin ve aktarmanın hiçbir zaman bağımsız bir dili olmadığını, bireyin de toplum içerisinde ve yaşamda bağımsız bir iradesi, etkilenmeden oluşmuş bir 'ben'i olamadığı gibi, sergideki eserlerin de kentle kurduğu ilişkiyi bize anlatıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Heykel Sergisi ile Nişantaşı Sanat Park'ında Yepyeni Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement