Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı - Son Dakika
Güncel

Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı

İsrail, Filistin devletini tanıyacağını duyuran İrlanda ve Norveç'teki büyükelçilerini geri çağırma kararı aldı. Tanıma kararını kesinleştirmesi durumunda İspanya'nın da Madrid Büyükelçisi geri çağrılacak.

22.05.2024 10:13

3 ülkenin daha Filistin'i resmen tanıma kararı alması sonrası İsrail'den ilk tepki geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürerken İrlanda, Norveç ve İspanya gündem yaratan bir karar aldı. 3 ülke, Filistin'i devlet olarak tanıyacak. İrlanda ve Norveç kesin kararını duyururken, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacaklarını açıkladı.

BÜYÜKELÇİLERİ "DERHAL" ÜLKEYE ÇAĞIRDI

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın Dublin ve Oslo'daki İsrail büyükelçilerini istişare için "derhal" ülkeye çağırdığı belirtildi. Büyükelçililerin, İrlanda ve Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını duyurması nedeniyle geri çağırıldığı ifade edildi.

Dışişleri Bakanı Katz, İspanya'nın da Filistin devletini tanıma kararı alması durumunda benzer adımı atarak İsrail'in Madrid Büyükelçisinin de geri çağrılacağını kaydetti.

Filistin\'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail\'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filistin'i tanıma kararı alan ülkelere İsrail'den ilk tepki! Büyükelçileri geri çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Ankara null: buyuksun irlanda norvec 69 2 Yanıtla
  • Oooo: Çağır da birinci ağızdan duy Filistin'i tanıdıklarını 49 0 Yanıtla
  • Ahmet null: yavas yavas adalet yerini bulacak elbette. gercek su ki abd israil cok guclu ulkeler. suan bir ulkenin cikipta bu savasi engellemesi soz konusu degil. bu yuzden bos laflara hic gerek yok. ama yavas yavas hersey yoluna girecek. bu surecte sehit olan magdur olan tum filistin ve yandaslarina Allah'tan rahmet geride kalanlara metanet ve sabir diliyorum 30 2 Yanıtla
  • ahmet ak: insanlık bunu gerektirir Norveç Danimarka ve İspanya.helal olsun buyrun İslamiyet'e 15 2 Yanıtla
    kamer tekeş: Danimarka ne alaka? 3 0
  • Murat Avci: Ne yapacak Dünya yımı yıkacak, tüm ülkeler haksızlığa karşı çıkmaya başladı.. olması gereken de budur 9 0 Yanıtla

Advertisement