Genç Yaşa Sığdırılan Büyük Başarılar - Son Dakika
Güncel

Genç Yaşa Sığdırılan Büyük Başarılar

Genç Yaşa Sığdırılan Büyük Başarılar

Müzik sektöründe prestijli bir konuma sahip olan Litvanya Uluslararası Vurmalı Çalgılar Yarışması'nın beşincisi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.

11.06.2013 08:23

Amerikalı Marimba sanatçısı Linda Maxey'in jüri başkanı olarak yer almasıyla dikkat çeken Vurmalı Çalgılar Yarışması'nda Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu'ndan 7.sınıf öğrencisi Efe Emre ikincilik ödülüyle Türkiye'ye döndü.

Belçika'dan Ludwig Albert, Tayvan'dan Chin Cheng Lin, İtalya'dan Antonio Santangelo, Polonya'dan Piotr Sutt ve Letonya'dan da Edgars Saksons gibi önemli sanatçıların jüride yer aldığı yarışmadan ikincilik ödülüyle ayrılan Efe Emre, büyük bir ustalıkla yeteneğini gözler önüne serdi.

Çocukluğu boyunca vurmalı çalgılara ilgi duyan 13 yaşındaki Efe Emre, 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 'nda tam puanla Trompet Sanat Dalı'na kabul edildi. 1 yıl sonra bölüm değiştirerek daha çok istediğini anladığı Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı'na geçen Efe Emre, başarılı müzik kariyerinin ilk adımlarını burada attı. Yurt içinde ve yurt dışında müzik sektörüne kazandırdığı başarılı müzisyenlerle adından söz ettiren Vurmalı Çalgılar Sanat Dalı Koordinatörü ve Bilkent Senfoni Orkestrası vurmalı çalgılar grup şefi olan Aydın Mecid ile çalışmaya başlayan Efe Emre, öğretmeniyle kurduğu başarılı iletişim sayesinde sadece 1 yıldır vurmalı çalgılar eğitimi almasına rağmen katıldığı bu ilk yarışmada büyük bir başarıyla ikincilik ödülünü kazandı.

Yüzmeye de özel ilgi duyan ve Ankara Yüzme İhtisas'ın lisanslı sporcusu olan genç yetenek Efe Emre, geniş yelpazede olmasıyla dikkat çeken ilgi alanlarına matematiği de ekledi. Ali Nesin'in Şirince'deki Matematik Köyü'ne de 7.sınıfta olmasına rağmen kabul edilen Efe Emre, ODTÜ Fizik bölümündeki akademisyenlerin ilgisini çekti.30.Uluslararası Ankara Müzik Festivali' nin kapanış eseri olan Mahler'in "Binler Senfonisi" nde çocuk korosunda yer aldıktan sonra Litvanya'nın Vilnius kentinden ikincilik ödülüyle dönerek, müzik alanındaki başarısını tescil etme fırsatı bulan Efe Emre, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Bale İlköğretim Okulu 'nda 7. Sınıf öğrenimine devam ediyor. Geleceğin virtüözü olarak görülen genç ve yetenekli müzisyen, başarılarına yenilerini ekleyeceği konusunda umut vaat ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genç Yaşa Sığdırılan Büyük Başarılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement