
GENELKURMAY Başkanlığı, Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılan Anadolu Kartalı-2010/1 tatbikatının gece atışı görüntülerini yayınladı.
İLK KEZ MUHARİP GEMİ
Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yapılan Anadolu Kartalı-2010/1 tatbikatı Eğitimi'ne dört muharip gemi, 63 uçak ve bin 500 personel katılıyor. Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığında gece ve gündüz gerçekleştirilen eğitim, Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinatörlüğünde; Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının katılımıyla yapılıyor. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklamada; 'Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı unsurlarının gece ve gündüz müşterek harekat yapma imkan ve kabiliyetlerini geliştirmenin planlandığı eğitimde, gerçeğe yakın harekat ortamında, basitten zora doğru giden jenerik bir senaryo dahilinde, taktik ve stratejik hedeflere karşı gece ve gündüz hava harekatı ağırlıklı görevlerin planlama ve icrası sağlandığı' denildi.
Katılımcıların eğitim seviyelerini yükseltmenin amaçlandığı eğitimde, yeni taktik ve tekniklerin denenmesine imkan sağlamanın da hedeflendiği belirtilen açıklamada; 'Eğitime, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan karada konuşlu hava savunma sistemleri, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından dört muharip gemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 63 uçak ve satıhta konuşlu hava savunma sistemleri ile Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığından özel kuvvet timleri katıldığı, toplam bin 500 personelin görev aldığı ve 19 Nisanda başlayan eğitimlerin, 30 Nisana kadar süreceği' kaydedildi.
Son Dakika › Güncel › Genelkurmay Anadolu Kartalı 2010 Gece Atış Görüntülerini Yay - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.