Genesys'ten 2013'te Rekor Düzeyde Büyüme - Son Dakika
Güncel

Genesys'ten 2013'te Rekor Düzeyde Büyüme

Genesys\'ten 2013\'te Rekor Düzeyde Büyüme

Genesys, 2013'te yüzde 20'yi aşan yıllık büyümeyle 740 milyon ABD dolarının üzerinde gelir ve yüzde 15'in üstünde büyümeyle 200 milyon ABD dolarının üzerinde FVÖK elde etti.

07.03.2014 16:51

Üst üste 2 yıldır çift haneli büyüdüklerini belirten Genesys Başkan ve CEO'su Paul Segre, "2014'te de dünyanın dört bir yanındaki şirketlere, müşteri deneyimini stratejik bir fark yaratıcı unsur olarak kullanmalarına imkan verecek yeni ve yenilikçi Genesys çözümlerini sunmaya devam ediyoruz" dedi

Türkiye ile birlikte 80 ülkede faaliyet gösteren ABD merkezli uluslararası müşteri hizmetleri ve çağrı merkezleri çözümleri tedarikçisi Genesys, 2013'te rekor bir performans sergilediğini açıkladı. Genesys, Alcatel Lucent'ten ayrılarak bağımsız bir şirket olarak geçirdiği ikinci yılında da rekor düzeyde büyüme kaydederek, 2013'ü 740 milyon ABD dolarının üzerinde gelir (yüzde 20'yi aşan yıllık büyüme) ve 200 milyon ABD dolarının üzerinde FVÖK (yüzde 15'i aşan yıllık büyüme) ile kapattı. Ayrıca, şirket, ödüllü müşteri deneyimi çözümleri ve stratejik yatırımları sayesinde bulut tabanlı tekliflerini de arttırdı. Gelirlerinin yüzde 20'sinden fazlasını bulut tabanlı çözümlerinden elde eden Genesys, bugün sektöründeki en büyük bulut oyuncularından biri haline gelmiş durumda.
Üst üste 2 yıldır çift haneli büyüdüklerini belirten Genesys Başkan ve CEO'su Paul Segre, "2014'te de dünyanın dört bir yanındaki şirketlere, müşteri deneyimini işletmeleri için stratejik bir fark yaratıcı unsur olarak kullanmalarına imkan vererek güçlendiren yeni ve yenilikçi Genesys çözümlerini sunmaya hazır şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Şirket, 2013 boyunca teknolojideki yenilikleri ve müşteri deneyimindeki liderliği ile sektör çapında takdir topladı. Genesys'i " Kuzey Amerika'da Yılın Şirketi" seçen Frost & Sullivan, şirketin yaratıcı yol haritası, gelişmiş hizmet teklifleri ve umut vaat eden bulut stratejisini vurguladı. Magic Quadrant Çağrı Merkezi raporunda, Geneys'e Çağrı Merkezi Altyapısında lider olarak yer veren Gartner, IVR Sistemleri ve İşletme Ses Portalları için MarketScope raporunda da Genesys'e güçlü pozitif notunu verdi. Ayrıca, SpeechTEK Magazine de Genesys'i 2013 Konuşma Analizi Pazar Lideri ödülüne layık gördü.

Genesys'in 2013 bilançosundan Önemli Noktalar:

Genesys, 2013'de belirli bölgelerden başlayarak her büyüklükteki yeni ve mevcut Genesys müşterilerine yönelik kapsamlı bir bulut teklifleri paketini piyasaya sürdü. Bulut teklifleri, Çağrı Merkezi Sesli Self Servis, Proaktif Müşteri İletişimi, Mobil Pazarlama ve İşgücü Optimizasyonu çözümlerini de içeriyor. Genesys Müşteri Deneyimi Platformu üzerine kurulu olan tüm teklifler kuruluşların gelirleri ve müşteri sadakatini artırırken abone hareketi ve maliyetlerini de azaltan optimal müşteri deneyimleri sunmasına da yardımcı oluyor.

Genesys'in büyük ölçekli işletmelere bulut tabanlı çağrı merkezi çözümlerinde önde gelen tedarikçilerden Echopass'a yaptığı yatırımla Bulut segmentindeki büyüme ivme kazandı. Genesys, sesli ve yazılı müşteri etkileşimleri bazında kritik iş kararları almak ve otomatik iş akışlarını tetiklemek üzere müşteri etkileşimlerinin analiz edilip kullanılmasında çığır açacak patent bekleyen bir yaklaşım olan ve 2013 yılında yapılan UTOPY yatırımı ile mümkün hale gelen sektörün önde gelen konuşma ve metin analiz motoru üzerine kurulu Eyleme Geçirilebilir Analiz çözümünün de liderliğini yaptı.

Şirket, web üzerinden satışları ve müşteri hizmetinde sorunun ilk temasta çözümünü artırmaya yönelik yeni güçlü teklifi Genesys Proactive Contact'ı hayata geçirdi. Genesys Proactive Contact, web ziyaretçileri ile temasa geçmek için doğru zaman, kanal ve kişiyi belirlemek üzere şirketlerin gerçek zamanlı davranışsal analizi geçmiş müşteri etkileşimleri ve işlem verileri ile birleştirmesini sağlıyor.

Genesys, Workforce Optimization Çözümümün hayata geçirilmesi ile geleneksel İşgücü Optimizasyonu (WFO) pazarını alt üst etti. Bu yeni ve yenilikçi çözüm, büyük ölçüde manuel süreçleri otomatikleştirmek ve performansta iyileştirme sağlamak üzere WFO ve çağrı merkezi altyapısını tam olarak entegre ediyor. Çözüm, kuruluşlara müşteriler ile gerçekleştirilen etkileşimlerin kaliteli ses ve masaüstü ekran kayıtlarını sağlayan ve modern çağrı merkezleri için kritik bir kalite ve düzenleme uyum çözümü olan Etkileşim Kaydetme'nin hayata geçirilmesi ile tamamlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genesys'ten 2013'te Rekor Düzeyde Büyüme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement