Gezi Filarmoni Orkestrası Sanatçılarının Şefleri Tarafından İhbar Edildiği İddiaları - Son Dakika
Güncel

Gezi Filarmoni Orkestrası Sanatçılarının Şefleri Tarafından İhbar Edildiği İddiaları

Gezi Filarmoni Orkestrası Sanatçılarının Şefleri Tarafından İhbar Edildiği İddiaları

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) Şefi Orhan Şallıel, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdür Yardımcısı D.T. ve yönetim kurulu üyesi S.K.'yi İstanbul’da Gezi Parkı eylemleri sırasında 'Gezi Filarmoni Orkestrası'na katıldıkları için Orkestra Müdürlüğü'ne şikayet ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

11.12.2013 16:35

Antalya Devlet Senfoni Orkestrası (ADSO) Şefi Orhan Şallıel, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Müdür Yardımcısı D.T. ve yönetim kurulu üyesi S.K.'yi İstanbul'da Gezi Parkı eylemleri sırasında 'Gezi Filarmoni Orkestrası'na katıldıkları için Orkestra Müdürlüğü'ne şikayet ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

7'den 70'e herkesle projeler yaptığını belirten Şallıel, batı müziği kültürü görmüş, aynı zamanda Türk Sanat Müziği kökenli bir aileden geldiğini söyledi.

Çalıştığı kurumlarda da çalışanlar ve orkestra sanatçılarıyla hep birlik olma hissini aşılamaya çalıştığını belirten Şallıel, "Adım haksız yere gündeme düştü. Gezi olayları döneminde Türkiye olağanüstü süreçten geçti. Devlet memuru olanlar, baroya kayıtlı avukatlar için bile soruşturma açılacağı, doktorlar için soruşturma açılacağı dedikoduları vardı. Ben de Gezi Filarmoni'de çalan iki arkadaşımızı biliyordum. Genel müdürlükten yönetim kuruluna soruşturma açılması istendi. Disiplin amiri de ben olduğumdan soruşturmayı ben açtım. Ama yönetim kurulu karar verecekti. Ben de soruşturmayı sonuçlandırmadım" dedi.

"HEDEF ALINDIM"

Olayları Genel Müdürlüğe dahi bildirmediğini hatırlatan Şallıel, "İki sanatçının Gezi Filarmoni'de çaldıkları gerekçesiyle savcılığa ifade verdikleri yönündeki söylemler doğru değil. Ben hiç Cumhuriyet Savcılığı'na arkadaşları şikayet etmedim. Arkadaşların 'ifade vermeye gittik' dedikleri şey başka bir şey olabilir. Benim adımı neden karıştırıyorlar anlamış değilim. Böyle bir şeyle adımın gündeme gelmesi itibarımı çok zedeliyor. Gezi'yle alakalı bir konu için soruşturmaya gitmediler. Şu an Gezi'yle ilgili herhangi bir işlem hiç yapılmadı, çünkü bizim yönetim kurulunun yetkisinde kaldı bu iş, benim o adımımla. Herkes 'şikayet ettin sen' diyor ama ceza verme yetkisi yönetim kurulunda ve işlem yapmadık. Bu olayı 3 ay önce kapatmıştık tekrar gündeme nasıl geldi anlamıyorum. Ben niye hedef alındım biraz üzülüyorum" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gezi Filarmoni Orkestrası Sanatçılarının Şefleri Tarafından İhbar Edildiği İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement