Gezi Parkı Eylemcileri, 43 Yıl Önce Ölen İşçiler İçin Yürüdüler - Son Dakika
Güncel

Gezi Parkı Eylemcileri, 43 Yıl Önce Ölen İşçiler İçin Yürüdüler

Gezi Parkı Eylemcileri, 43 Yıl Önce Ölen İşçiler İçin Yürüdüler

Adana'da Gezi Parkı protestolarına destek için Atatürk Parkı'nda çadır kuranlar ve Türkiye Devrimci İşçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı sendikaların üyeleri, 43 yıl önce büyük işçi eyleminde yaşamını yitiren 5 işçiyi anmak için...

15.06.2013 21:21

Adana'da Gezi Parkı protestolarına destek için Atatürk Parkı'nda çadır kuranlar ve Türkiye Devrimci İşçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı sendikaların üyeleri, 43 yıl önce büyük işçi eyleminde yaşamını yitiren 5 işçiyi anmak için yürüyüş yaptı.

Atatürk Caddesi üzerindeki sendika binasında toplanan yaklaşık 300 kişi, 43 yıl önce 15-16 Haziran tarihlerinde DİSK'i kapatmak için hazırlanan yasa tasarısını protesto için düzenlenen işçi eylemlerinde çıkan olaylarda yaşamını yitiren 5 kişiyi anmak ve Gezi Parkı protestosuna destek için yaklaşık 500 metre uzaktaki Atatürk Parkı'na hareket etti. Parkta eylemciler adına konuşan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi Kemal Arslan, 43 yıl önce işçilerin kapatılmak istenen DİSK'e sahip çıktığını söyledi. Gezi Parkı eylemlerinin de halk hareketine dönüştüğünü söyleyen Arslan, "Bu süreç mücadelenin her türlü diktatörlüğe karşı, nasıl yapılması gerektiğini bir kez daha kanıtlamıştır. 43 yıl sonra bugünde sermaye ve sermayenin temsilcisi iktidar, işçi sınıfına ve halka karşı açtığı savaşla yüzleşmektedir" dedi.

Arslan'dan sonra söz alan Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyeleri temsilcisi Sait Can, kendilerinin de Gezi Parkı eylemlerine destek verdiklerini belirtti. Türkiye'de yaşayan lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüellerin nefret ve şiddete tanık olduklarını belirten Can şöyle konuştu: "Adana'da eşcinsel için evinden ailesi tarafından uzaklaştırılan Cenk isimli arkadaşımız yaşamına son vermiştir. Biz Eşcinsel İnisiyatifi üyeleri olarak tüm nefret cinayetlerinin sorumlularının bulunmasını istiyoruz. Buradan, 'eşcinsel ve transseksüel kanlarıyla kirlenmiş ahlakınız batsın."

Yapılan basın açıklamalarının ardından eylemciler dağıldı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Parkı Eylemcileri, 43 Yıl Önce Ölen İşçiler İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement