Giresun'da İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri - Son Dakika
Güncel

Giresun'da İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri

Giresun\'da İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri

Giresun'da, Karadeniz Teknik Akademi tarafından Mimarlar İnşaat Mühendisleri ve yöneticilerine İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri verildi.
Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde,...

10.11.2013 10:24

Giresun'da, Karadeniz Teknik Akademi tarafından Mimarlar İnşaat Mühendisleri ve yöneticilerine İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri verildi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası işbirliğinde, Karadeniz Teknik Akademi Eğitim Kurumu tarafından verilen "İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri'nin açılış konuşmasını yapan kurumun kurucularından Prof. Dr. Ali Aydın Dumanoğlu, " Türkiye'de bir iş sağlığı ve güvenliği yasası çıktı. Türkiye'nin Avrupa Birliği normlarına uyma adına bu bölgedeki işyerlerini sağlıklı ve güvenli olması için. Karadeniz Teknik Akademi ile akademik bilgiyi oluşturarak insanlarımıza bu bilgiyi vermek. İş sağlığı uzmanları yetiştirerek bu bölgede iş yerlerini dünya standartlarına uygun olarak planlanmasını gerçekleştirmek. Daha çok yeni çıkmış olan bu yasa ie ilgili konuya Giresunluların bu kadar ilgi göstermesi beni çok mutlu etti. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Seminer daha sonra Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Saim Ocak tarafından verilen İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri ile devam etti.

Ocak, kanundaki bazı hükümlerin Türkiye'de kamu ve özel sektör de statülerine bakılmaksızın çırak ve stajerler de olmak üzere tüm çalışanlara uygulanacağını belirterek şunları söyledi: "Toplumda yeteri kadar bilinç oluşmadığı için Bakanlık başta olmak üzere devlet gücünü temsil eden makamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz topluma yönelik bilgilendirme yapmadığı için ben binlerce kişi ile görüşüyorum sokaktaki vatandaş olsun, üst düzey yönetici olsun kanun ertelendi yapacak bir şey yok 2016, 2014 deniliyor. 2014 ya da 2016 iş güvenliği uzmanı somut olarak sigortada istihdam edip etmemenle ilgili bir şey. Şu an Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve milletvekilleri dahil, bende dahil bize eğitim verilmiş olması lazımdı bu kanunla ilgili. İnanın üst düzey yöneticiler ve hukukçuların hiçbirinden haberi yok. Sorun nerede? İş kazası meydana gelecek, birisi ölecek vay halimize. Bizim risk değerlendirmesi yapmamız gerekiyormuş, eğitim vermemiz gerekiyormuş ben hapse gidiyorum ya da 400 bin TL tazminat ödemek zorunda kaldığında ancak öğreniliyor." - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Giresun'da İş Güvenliği Uzmanlığı Bilgilendirme Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement