Göksu'dan Köşe Yazarlara Yemek - Son Dakika
Güncel

Göksu'dan Köşe Yazarlara Yemek

Göksu\'dan Köşe Yazarlara Yemek

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, periyodik aralıklarla birlik, beraberlik ve kaynaşma amacıyla düzenlediği yemek programları kapsamında; bu kez köşe yazarlarına yemek verdi.

28.07.2011 10:56

Ramazan Bingöl Et Lokantası'nda Esenler Belediye Başkanı Göksu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen yemek organizasyonuna; Mahir Kaynak, İskender Pala, Abdurrahman Dilipak, Avni Özgürel, Yaşar İliksiz, Murat Araz, Metin Mutanoğlu, Ünal Tanık, Fikri Akyüz, Turhan Öztürk gibi çok sayıda köşe yazarı ve gazeteci katıldı.

Samimi bir sohbet ortamında geçen yemekte, Esenler Belediye Başkanı Göksu, köşe yazarlarıyla uzun uzun sohbet ederek Esenler Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar ile Ramazan ayında yapılacak olan programları anlattı. Başkan Göksu'yu dikkatle dinleyen köşe yazarları da merak ettikleri tüm soruları Göksu'ya bizzat sorma fırsatı buldu. Yemek sonrasında bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Göksu, konuşmasına Esenler hakkında genel bilgiler vererek başladı. Esenler'in İstanbul'un en genç nüfusuna sahip ilçesi olduğunu söyleyen Göksu, ilçe nüfusunun daha çok Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen insanlardan oluştuğunu söyledi. İstanbul'un tam merkezinde olan Esenler'de geçmiş yıllara göre çok farklı değişimlerin yaşandığını belirten Göksu, İstanbul'da suç işleme oranlarına göre ilçe dağılımında Esenler'in en düşük sırada yer aldığına dikkat çekerek, "Esenler açısından bu çok önemli bir dönüşümdür" dedi. Esenler'de son 2 yıl içinde çok ciddi mesafe kat ettiklerini vurgulayan Göksu, Esenler'in İstanbul'a bir katma değer kattığını söyledi. Hayata dair ne varsa her konuya el attıklarını ifade eden Göksu, bu anlamda Esenler'de yapılan tüm çalışmaların kamuoyuna duyurulması ve paylaşılması için köşe yazarlarına da büyük görevler düştüğüne dikkat çekti.

Göksu: "Dünya Esenler İftarında Buluşacak"

Esenler'de hayata geçen projeleri anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, Ramazan ayında yapılacak olan programlara da dikkat çekerek, köşe yazarlarına bilgi verdi. Ramazan çadırları yerine Esenlerlilerle iç içe birlikte olmak için daha sosyal projeleri hayata geçireceklerini kaydeden Göksu, ramazanda 100 bin kişinin Esenler'de buluşacağını söyledi. Göksu, "İftar soframızı dünyaya açtık" sloganıyla gerçekleştirilecek olan proje ile Dışişleri ve Avrupa Birliği Bakanlıklarının himayesinde, dünyanın renklerinin Esenler'de kurulacak olan 12 km uzunluğundaki en kalabalık ve en uzun iftar sofrasında bir araya geleceğini vurguladı.

Ramazanın bereketi Esenler'de yaşanacak

Ramazan ayı boyunca yoksulların ellerinden tutmaya devam edeceklerini kaydeden Göksu, Eve teslim iftar programı kapsamında da yoksul ailelerin evlerine Ramazan boyunca iftara yarım saat kala sıcak yemekler ulaştıracaklarını söyledi. Mahalle kültürünü geliştirmek için geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sokaklarda kurulacak olan iftar sofralarıyla herkesin iftar yapabileceğini söyleyen Göksu, "Konu komşu iftardayız" uygulamasına devam edileceğini belirtti. "Alo iftar" ve "Alo Sahur" programlarının yanı sıra yaşlılar için hizmete açılan İkinci Bahar Kıraathanesi'nde de iftar programları düzenleyeceklerini anlatan Göksu, yoksul ailelere de EDİM Hayır Market aracılığıyla bayramlıklar dağıtacaklarını söyledi. Ramazan'ın bereketinin Esenler'de yaşanacağını söyleyen Göksu, iftar programlarının yanı sıra "Sahurdan Sehere" adlı program kapsamında da Esenler'in Ramazan ayı bopyunca birbirinden güzel programlara ev sahipliği yapacağını söyledi.

Göksu, konuşmasının ardından köşe yazarlarının sorularını cevapladı. Esenler Belediye Başkanı Göksu'yu tebrik eden köşe yazarlarından İskender Pala, "Nazar değmesin" diyerek Esenler Belediyesi'ni takdir etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göksu'dan Köşe Yazarlara Yemek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement