Gölbaşı, Araştırmacıları Misafir Etti - Son Dakika
Güncel

Gölbaşı, Araştırmacıları Misafir Etti

Gölbaşı, Araştırmacıları Misafir Etti

Proje ekibi, "Göktürk" adlı tekne ile Mogan'da inceleme gezisine çıktı.

12.02.2014 16:55

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'nın Mogan'da gezi amaçlı olarak Gölbaşılılara kazandırdığı "Göktürk" adlı teknenin son konukları "Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi" çalıştayının araştırmacıları oldu. Proje ekibi, "Göktürk" adlı tekne ile Mogan'da inceleme gezisine çıktı.

Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü'nün yürütmekte olduğu " Türkiye'de Tarımsal Su Yönetimi" üzerine pilot bir proje olan "Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi" kapsamında 18 çalıştay üyesi, Gölbaşı Belediyesi'nin gezi amaçlı kullandığı "Göktürk" adlı tekne ile Mogan Gölü'nde inceleme gezisi yaptı. Çalıştay üyeleri, Mogan'da gezi amaçlı olarak hizmet eren "Göktürk" teknesinin önemli bir hizmet olduğunu belirterek, Başkan Yakup Odabaşı'na teşekkür ettiler.

ÇALIŞTAYA GÖLBAŞI BELEDİYESİ EVSAHİPLİĞİ YAPTI

Imperial Koleji, London Üniversitesi, Newcastle Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Gölbaşı İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de içinde bulunduğu, yürütmesini ise Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü'nün yaptığı proje kapsamında düzenlenen çalıştaya, Gölbaşı Belediyesi ev sahipliği yaptı.

İki gün süren çalıştayın ilk günkü gündemi tarımsal su yönetimi konusu ve Gölbaşı Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sorunları oldu.

Çalıştayın ikinci gününde ise proje ekibi, Göktürk ile bir inceleme gezisi yaptı. Göldeki bitki ve balık gibi canlı türlerinin incelendiği gezi yaklaşık bir saat sürerken, Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Gökşen Çapar, Gölbaşı Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Yakup Odabaşı'na katkılarından ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gölbaşı, Araştırmacıları Misafir Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement