Görme Engelliler Derneği'nden 6 Bilgisayar Çalındı - Son Dakika
Güncel

Görme Engelliler Derneği'nden 6 Bilgisayar Çalındı

Görme Engelliler Derneği\'nden 6 Bilgisayar Çalındı

Adana'da görme engelliler derneğine giren hırsızlar, görme engelliler için özel hazırlanmış 6 bilgisayarı çaldı.

15.10.2011 15:30

Adana'da görme engelliler derneğine giren hırsızlar, görme engelliler için özel hazırlanmış 6 bilgisayarı çaldı. Görme engellileri iş sahibi yapabilmek için çalıştıklarını belirten dernek başkanı Mehmet Durak, "Körlerin ışığını çaldılar" diye konuştu.

Bugün sabah merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi'nde bulunan Aydın İşhanı'na giren kimliği belirsiz hırsız veya hırsızlar, 6'ncı kattaki Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği Genel Merkezi'ni soydu. Sabah derneğe gelen görevliler tarafından hırsızlık fark edilince olay polise bildirildi. Dernek binasında yapılan incelemede, görme engelliler için özel tasarlanmış 6 bilgisayar ile 3 yazıcı ve bir faks cihazının çalındığı belirlendi. Yaklaşık 100 işyerinin bulunduğu binanın güvenlik kamerasının ise çalışmadığı ortaya çıktı.

Görme Özürlüleri Kalkındırma Derneği Genel Başkanı Mehmet Durak, asma kilitli biri demir, 2 kapıyı kıran hırsızların, hayırseverlerin derneğe yaptığı bağışlarla alınan 80 bin lira değerindeki 6 bilgisayar, bir faks, 3 yazıcıyı çaldığını söyledi. Mehmet Durak, bilgisayarların görme engelliler için umut ışığı olduğunu belirterek, "Görme engellilerin iş sahibi olabilmesi, hayatlarını sürdürebilmesi için aldığımız bilgisayarları yer darlığından kuramadık. Bu bilgisayarlar, satın alanların hiçbir işine yaramaz. Çünkü onlar, kullanıcılarını sesle yönlendiriyor. Özel hazırlanmış, sadece görme engelliler tarafından kullanılabilen bir bilgisayar. Çalanlar satsa da alanlar kullanamaz" dedi.

Hırsızların yakalanması için polisin başlattığı çalışma sürüyor. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Görme Engelliler Derneği'nden 6 Bilgisayar Çalındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement