Göz Tansiyonunda Erken Teşhis Çok Önemli - Son Dakika
Güncel

Göz Tansiyonunda Erken Teşhis Çok Önemli

Göz Tansiyonunda Erken Teşhis Çok Önemli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından Göz Tansiyonu(GLOKOM) eğitimi verildi.

05.12.2014 10:18  Güncelleme: 10:23

Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen eğitimde göz tansiyonunda erken teşhisin önemi ifade edildi

Prof. Dr. Orhan Elibol tarafından verilen eğitim, Büyükşehir Belediyesi personelleri tarafından yoğun ilgi gördü.

40 YAŞIN ÜZERİNDE BAŞLIYOR

Büyükşehir Meclis Salonu'nda yapılan eğitimde Prof. Dr. Elibol, göz tansiyonunun genellikle 40 yaşından sonra ortaya çıktığını ve çok ciddi bir ağrı ile kendini belirttiğini açıkladı. Görme kaybı oluştuktan sonra geri dönüş olmadığı için erken tanının çok önemli olduğunu vurgulayan Elibol, göz içi basıncı normalden yüksek olan kişilerde, 60 yaşın üzerindeki kişilerde, şeker hastalarında ve uzun süreli kortizon kullanan hastalarda glokomun görülebileceğini belirtti.

HASTALIK SİNSİDİR GÖZ DOKTORUNA GİDİN!

Sigara kullananlar, migren hastaları, kortizon tedavisi görenlerde ve göz yaralanmalarında göz tansiyonunun ortaya çıkma riskinin normalden fazla olduğu ifade edildi. Ayrıca iri gözlü bebeklerde de göz tansiyonunun olabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Elibol, hastalığın sinsi olduğunu ve bu gibi durumlarda doktora gidilmesi gerektiğini belirtti. Glokom gelişiminin önlenemeyeceği ancak erken teşhis ve uygun tedavi ile daha kötü sonuçların önüne geçilebileceği vurgulandı.

KULLANILAN TETKİTLER VE TEDAVİ ÇEŞİTLERİ

Glokom teşhisinde göz tansiyonu ölçümü, görme alanı muayenesi, görme siniri analizi (OCT, RNFL), pakimetri (kornea kalınlık ölçüsü) yöntemleri uygulanıyor. Bazı kişilerde alerji riski olsa da tedavilerin %80'inde göz damlası kullanılıyor. Lazer ve cerrahi yöntemlerinin de kullanıldığını anlatan Elibol, bu yöntemleri rahatsızlığı ileri derecede olan hastalara uyguladıklarını açıkladı.

GÖZ DAMLALARI NE SIKLIKLA KULLANILIR

Çoğu zaman birkaç kez ama genellikle sabah akşam kullanılan göz damlalarının hastalık boyunca her gün kullanılması gerektiği ifade edildi. Düzenli takiplerden ve uygun ilacı kullandıktan sonra tedavinin başarı sağlayacağını belirten Prof. Dr. Elibol, hasta uyumunun da önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Göz Tansiyonunda Erken Teşhis Çok Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement