Gözaltına Alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kimdir? - Son Dakika
Güncel

Gözaltına Alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kimdir?

Gözaltına Alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kimdir?

Siirt Milletvekili Besime Konca, HDP Genel Merkezi önünde gözaltına alındı. Besime Konca kimdir?

13.12.2016 00:46  Güncelleme: 00:56

Diyarbakır ve Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen iki ayrı soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı bulunan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekili Besime Konca, TBMM'den ayrıldıktan bir süre sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Konca ve Demirel, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada da "Grup Başkanvekilimiz Sayın Çağlar Demirel ile Siirt Milletvekilimiz Sayın Besime Konca saat 24:00 itibariyle Genel Merkezimiz önünde gözaltına alınmıştır." denildi.


BESİME KONCA KİMDİR?

Besime Konca 20 Şubat 1970 tarihinde Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Hasan Bey ve Reyhan Hanım'ın çocuğu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sevdilli köyünde tamamlamasının ardından Samsun 19 Mayıs Lisesini bitirdi. 1993 ve 2004 yılları arasında siyasî suçlardan 11 yıl cezaevinde kaldı. 2009 yılında KCK Ana Dava Operasyonları kapsamında yeniden tutuklandı. 2014 yılında serbest bırakıldı. Bir süre Özgür Kadın Kongresi Derneğinde çalıştı. Bekar olan Konca, iyi derecede Kürtçe bilmektedir.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Meclisi Üyesi olarak MYK'da görev alan Konca, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Siirt ikinci sıra milletvekili adayı gösterildi ve milletvekili seçildi.

Besime Konca hakkında Siirt Kadınlar Platformu'nun 'kadına yönelik şiddet' konulu basın açıklamasında "Cizre ve Nusaybin'de çocuklar özel harekat timlerinin tacizine ve tecavüzüne uğradı" ifadesinden dolayı kamu görevlisine hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, 22 Mayıs 2016 tarihinde Konca hakkında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları ve bölge milletvekillerinin katılımıyla HDP Siirt İl Başkanlığı önünde düzenlenen etkinlikte attığı sloganlar nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak ve halkı galeyana getirmek" suçlarından soruşturma başlattı.

Son Dakika Güncel Gözaltına Alınan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement