Gül'ün Brezilya Savunma Bakanı Amorim'i Kabulü - Son Dakika
Güncel

Gül'ün Brezilya Savunma Bakanı Amorim'i Kabulü

Gül\'ün Brezilya Savunma Bakanı Amorim\'i Kabulü

Cumhurbaşkanı Gül, stratejik ortaklık seviyesine ulaşan Türkiye Brezilya ilişkilerinin geldiği ileri noktadan duyulan memnuniyeti ifade etti

19.08.2013 18:56

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, stratejik ortaklık seviyesine ulaşan Türkiye- Brezilya ilişkilerinin geldiği ileri noktadan memnuniyet duyulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Gül, Brezilya Savunma Bakanı Celso Amorim'i kabulünde, stratejik ortaklık seviyesine ulaşan iki ülke ilişkilerinin geldiği ileri noktadan duyulan memnuniyeti ifade etti.

Gül, gelecek dönemde iki ülke arasındaki işbirliğini daha geliştirme yönünde Türkiye'nin kararlılığını vurguladı.

Üst düzeyli ziyaretlerin bu bakımdan büyük önem taşıdığını dile getiren Gül, stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkiler çerçevesinde iki ülkenin silahlı kuvvetleri ve savunma sanayi şirketleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesinin istendiğini de kaydetti.

Gül, ayrıca Brezilya'nın Ankara Büyükelçiliği nezdinde askeri ataşelik ihdas edildiğini memnuniyetle öğrendiğini ve bu gelişmenin askeri alandaki işbirliğine olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Brezilya Savunma Bakanı Amorim de Türkiye ve Brezilya'nın uluslararası alanda benzer görüşlere sahip iki stratejik ortak olduğunu ve iki ülke arasındaki yakın işbirliğinden memnuniyet duyduklarını kaydetti.

İşbirliğini daha da ilerletmek istediklerini ve bu doğrultudaki çalışmalara devam edileceğini söyleyen Amorim, savunma sanayi alanında ortak projeler geliştirmek üzere çalışma grupları oluşturulabileceğini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gül'ün Brezilya Savunma Bakanı Amorim'i Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement