Gündoğan Plajı Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika
Güncel

Gündoğan Plajı Pırıl Pırıl Oldu

Gündoğan Plajı Pırıl Pırıl Oldu

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi'ndeki halk plajında, "Temizliğe Kıyıdan Başladık" sloganıyla temizlik çalışması yapıldı.

23.08.2015 23:47

Muğla'nın Bodrum İlçesi, Gündoğan Mahallesi'ndeki halk plajında, "Temizliğe Kıyıdan Başladık" sloganıyla temizlik çalışması yapıldı. 3 saat içinde 25 torba çöp topladı.

Gündoğan Mahalle Meclisi tarafından "Temizliğe Kıyıdan Başladık" sloganıyla temizlik çalışması düzenlendi. Gündoğan Halk Plajı'ndaki etkinliğe sinema ve tiyatro oyuncuları Ahmet Uz ve Tuna Orhan, TURMEPA Deniz Temiz Derneği Bodrum Sorumlusu Ethem Güzelgün, bodrum Belediyesi işçileri ve 16 emekli büyükelçi eşleri ile katıldı. Bazı tatilcilerinde destek vermesiyle sayıları yaklaşık 100 kişiyi buluna grup, 2.5 kilometrelik plajda, 3 saat içinde sigara izmaritinden pet şişeye kadar toplam 25 torba dolusu çöp topladı. Toplanan çöpler Bodrum Katı Atık Depolama Alanı'na götürüldü. Grup, farkındalık yaratmak için "Diren Gündoğan", "Acil Altyapı", "Torunlarımızda Gündoğan'da Denize Girebilsin", "Gündoğan'da Gün Batmasın", "Önce Altyapı Sonra Yapılaşma", "Kararlar İçin Halka Danışılsın Uzman Görüşü Alınsın" ve "Deniz Ölürse Gündoğan Ölür" yazılı dövizler taşıdı.

"TOPLAMAK YERİNE YERLERE ÇÖP ATMAMA BİLİNCİ YERLEŞTİRİLMELİ"

Toplum olarak çevre temizliği ve doğa karşı her geçen gün daha duyarsız hale gelindiğini belirten oyuncu Tuna Orhan, "Yediği içtiğini sokağa atan bir toplum olduk. Bugün ben de etkinliğe katıldım ve evde yapmadığım temizliği burada yaptım. Toplamaktan çok yerlere çö atmama bilincinin yerleşmesi çok önemli" dedi.

Gündoğan mahalle meclisi sözcüsü emekli büyükelçi Naci Akıncı da amaçlarının sahili pırıl pırıl yapmakla birlikte ünlü tatil beldesinin eksik olan altyapı,dere ıslahı, kanalizasyon ve benzeri sorunlarını dikkat çekerek farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Akıncı, "Çok büyük bir hızla kirlendiğine dikkati çektiği Gündoğan'da karadaki kirliliği önleyememedikleri takdirde çok kısa sürede bunun denize de yansıyacağından kimsenin şüphesi olmasın. Tatilcilerden de etkinliğe katılanlar oldu. Demek ki doğru yoldayız. Bu etkinliği zaman zaman devam ettireceğiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gündoğan Plajı Pırıl Pırıl Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement