Güneş Hemşirenin Zor Kararı Umut Oldu - Son Dakika
Güncel

Güneş Hemşirenin Zor Kararı Umut Oldu

Güneş Hemşirenin Zor Kararı Umut Oldu

Özel bir diyaliz merkezinde çalışan 10 yıllık hemşire, hastalarının yaşadığı zorluğu düşünüp beyin ölümü gerçekleşen babasının organlarının bağışlanmasını sağladı.

23.04.2013 14:50

Özel bir diyaliz merkezinde çalışan 10 yıllık hemşire, hastalarının yaşadığı zorluğu düşünüp beyin ölümü gerçekleşen babasının organlarının bağışlanmasını sağladı.

Amasya'da geçirdiği kalp krizi ve kısmi felç sonrası bir haftadır Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan İlhan Ankara'nın (57) beyin ölümünün gerçeklemesinin ardından Samsun'da özel bir diyaliz merkezinde hemşire olarak görev yapan kızı iki çocuk annesi Güneş Ankara Soylu, hayatının en zor kararını verdi. Annesi Samiye Ankara'ya organ naklinin önemini anlatan Güneş hemşire, babasının organlarının bağışlanmasını onayladı.

Ambulans uçakla Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Amasya'ya gelen Doç. Dr. Gürkan Öztürk'ün başkanlığındaki ekip, İlhan Ankara'nın böbreklerini, karaciğerini ve kornealarını operasyonla aldı.

Yaklaşık 10 yıldır diyaliz hastalarıyla ilgilendiğini ve organ naklinin önemini çok iyi bildiğini anlatan Güneş hemşire, "Hastaların diyalizden makinesinden çıkıp geri döndüklerinde hüzünle tekrar makineye bağlanması insanı çok etkiliyordu. Özellikle genç hastalar beni çok etkiledi. Hem nakil olacaklar yaşayacak hem de babam yaşayacak diye düşünüyorum" dedi.

Amasya İl sağlık Müdürü Dr. Ömer Deniz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. M, Rüştü Ertosun, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz ile Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzm. Dr. Fikret Kaya'da aileye başsağlığı dileyip, organ bağışı ile duyarlı bir davranış gösterdiklerini söylediler.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Halil Erkan Erişti de alınan iki böbreğin ve karaciğerin yapılacak biyopsi sonucu nakil edilip edilmeyeceğine karar verileceğini bildirdi.

Amasya il merkezinde kırtasiyecilikle geçimini sağladığı öğrenilen İlhan Ankara'nın yarın Merzifon'da defnedileceği öğrenildi. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Güneş Hemşirenin Zor Kararı Umut Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement