Haber-Sen'den PTT Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika
Güncel

Haber-Sen'den PTT Yasa Tasarısına Tepki

Haber-Sen\'den PTT Yasa Tasarısına Tepki

Haber-Sen Hakkari üyeleri, TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan PTT A.Ş. kanun tasarısıyla ilgili basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

27.03.2013 16:26  Güncelleme: 16:27

Kesk'e bağlı Haber-Sen Hakkari İşyeri Temsilciliği üyeleri, TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan PTT A.Ş. kanun tasarısıyla ilgili basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Altay Caddesi üzerinde bulunan PTT Şubesi önünde bir araya gelen Haber-Sen Hakkari İşyeri Temsilciliği üyeleri adına bir açıklamayı, Haber-Sen Hakkari Şubesi İşyeri Temsilcisi Mehmet Durak yaptı. Durak, PTT'yi anonim şirket haline dönüştüren yasa tasarısının 5 Mart 2013 tarihinde TBMM'ye sunulduğunu ve bugün itibarıyla ilgili komisyonda görüşülmeye başlandığını söyledi. Durak şöyle konuştu:

"Genel seçimlerin hemen öncesinde 200 bin sözleşmeliye kadro verilirken, şimdi bizim kadrolarımıza neden göz dikildi. Bizleri neden sözleşmeli köle haline getirmeye çalışıyorsunuz? 1995 yılında PTT'yi bölerek Türk Telekom A.Ş.'yi kurdunuz. 2005 yılında da bir kaç yıllık karı karşılığında özelleştirdiniz. Bu süreçte binlerce çalışanı mağdur ettiğiniz yetmiyormuş gibi, Türkiye'yi dünyanın en pahalı telefon ve internet hizmeti sunan ülke haline getirdiniz. Ancak bu defa başaramayacaksınız, biz PTT çalışanları bu yağma sürecine geçit vermeyeceğiz. Asla ve asla iş güvencemizi terk etmeyecek ve ne olduğu belirsiz statüye geçmeyeceğiz." - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haber-Sen'den PTT Yasa Tasarısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement