Hak-İş'ten Ödüllü Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Güncel

Hak-İş'ten Ödüllü Kısa Film Yarışması

Hak-İş\'ten Ödüllü Kısa Film Yarışması

Hak-İş Konfederasyonu, "Kısa Film Uzun İş" sloganı ile bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ödüllü kısa film yarışması düzenliyor.

20.08.2012 11:54

Hak-İş Konfederasyonu, "Kısa Film Uzun İş" sloganı ile bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan ödüllü kısa film yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi olarak 15 Eylül Cumartesi gününün belirlendiği kısa film yarışmasının bu yılki temasını ise 'emek' oluşturuyor.

Türkiye'nin 550 bin üyesiyle en büyük işçi konfederasyonlarından biri olan HAK-İŞ, el emeğini ve beyin gücünü birlikte ele alarak yürüttüğü çalışmalarına önemli bir boyut getiriyor. HAK-İŞ'in "Kısa Film Uzun İş" sloganıyla ilkini düzenlediği Kısa Film Yarışması, aynı zamanda insan emeğinin sanatsal alanındaki çalışmalarına da bir farkındalık kazandırıyor.

Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dalında 20 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirileceği "Kısa

Film Uzun İş" başlıklı Kısa Film Yarışması'nda her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçilecek.

"EMEK" ÖZEL ÖDÜLÜ

"Kısa Film Uzun İş" başlıklı Kısa Film Yarışması her yıl özel bir temayı gündeme getirecek. ve bu tema üzerinden özel bir ödül verilecek. HAK-İŞ, yarışmanın ilk yılında emek temasını ön plana çıkardı. Bu çerçevede bu yıl insan emeğine yer veren bir kısa film, 2009 yılında kaybettiğimiz HAK-İŞ Konfederasyonu eski Genel Başkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini yürütmüş merhum Necati Çelik adına özel ödüle değer bulunacak.

Jüri değerlendirmesi sonucunda,

1. seçilen filme 7 bin 500 TL,

2. seçilen filme 5 bin TL,

3. seçilen filme 2 bin 500 TL ödül verilecek.

Necati Çelik adına verilecek "Emek" temalı özel ödülü ise 5 bin TL değerinde olacak.

Jüri değerlendirmesi neticesinde projeye olumlu katkılarından ötürü, oyuncu, sanatçı ve destekçileri de ödüllendirme kararı alındı. En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Görüntü dallarında özel tasarlanan "ödül heykelciği" takdim edilecek.

HAK-İŞ'in Kısa Film Uzun İş sloganıyla başlattığı Kısa Film Yarışması'nın jürisinde Nejat Birecik, İhsan Kabil, Ahmet Yenilmez, Hasan Kaçan, Hüseyin Sorgun, Mustafa Yılmaz, Tunç Davut, Metin Günay, Dr. Osman Yıldız ve Yahya Düzenli yer alıyor.

HAK-İŞ'in "Kısa Film Uzun İş" başlıklı kısa film yarışmasına başvurular, posta yoluyla

HAK-İŞ Genel Merkezi'ne yapılacak. Adayların, kısa filmlerini DVD formatında 10 kopya göndermeleri gerekiyor. Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim tarihinde HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 37. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek bir törenle ödüllerini alacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hak-İş'ten Ödüllü Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement