Hakkari'de 40 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de 40 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Hakkari\'de 40 Engelliye Tekerlekli Sandalye

Hakkarii Valiliği'nin destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 40 tekerlekli sandalye, Vali Muammer Türker'in katıldığı törenle engellilere teslim edildi.

14.05.2011 11:35

Hakkarii Valiliği'nin destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 40 tekerlekli sandalye, Vali Muammer Türker'in katıldığı törenle engellilere teslim edildi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen tekerlekli sandalyeler, valilik önünde düzenlenen törenle engellilere dağıtıldı. Törene, Vali Muammer Türker, Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, İl defterdarı Mehmet Yazar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Lütfullah Yılmaz, engelilerin yanı sıra aileleri katıldı. Vali Muammer Türker, İl Defterdarı Mehmet Yazar'ın de destekleriyle Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından il merkezi ve ilçelerdeki engelilere dağıtılmak üzere Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 40 tekerlekli sandalye yardımında bulunduğunu söyledi. Vali Türker, şöyle dedi:

"Mütevazı sayılabilecek bir hizmet. Ama burada özellikle vurgulanması gereken bir şey var. Bunun arka planındaki birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunu ön plana çıkartmamız lazım. Bizim toplumumuzu ayakta tutan değerlerinden bir tanesidir bu. Gerek insanla kişisel olarak gerekse de kurumsal olarak ihtiyaç sahibi olan insanlara vatandaşlarımızın hayırsever duygusuyla gerek geleneklerimizden gelen, gerek inanç sistemimizden gelen bir anlayışla sahip çıkması çok önemli. Yoksa burada dağıttığımız 40 tane tekerlekli sandalyenin kendisinden ziyade arkasındaki bu dayanışma ruhu çok önemli. "

2008 YILINDAN BU YANA 172 TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Mesut Keskin ise, valiliğin engellilere yaptığı yardımların devam ettiğini söyledi. Keskin, şöyle konuştu:

"Valiliğin engellilere yaptığı yardımların tekerlekli sandalye yardımının dışında dernek olarak 2008 yılından bu yana İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile yaptıkları işbirliği neticesinde engellilere dağıtılmak üzere kendilerine 120 tekerlekli sandalye, İstanbul Omurilik Felçleri Derneği tarafından ise 11 akülü sandalyeyi göndermiştir. Yine 2008 yılından bu yana valilik tarafından il merkezindeki engellilerimize 24 adet engelli motosikleti, 3 akülü sandalye ve şimdi ise 14 tekerlekli sandalye yardımı yapıldı. Bu vesileyle 172 engelliye ulaşarak, kendilerine motosiklet, akülü ve tekerlekli sandalye desteğinde bulunmuş olduk. " - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de 40 Engelliye Tekerlekli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement