"Halep'in Acısı" Srebrenitsa ile Buluştu - Son Dakika
Güncel

"Halep'in Acısı" Srebrenitsa ile Buluştu

"Halep\'in Acısı" Srebrenitsa ile Buluştu

Bosna'da yaşanan savaş sırasında da katliamın tanığı olan fotoğraf sanatçısı Laurent Van Der Stock'un, Suriye'nin Halep kentinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, başkent Saraybosna'daki Srebrenitsa Soykırım Galerisi'nde açıldı.

15.11.2012 11:32

Bosna'da yaşanan savaş sırasında da katliamın tanığı olan fotoğraf sanatçısı Laurent Van Der Stock'un, Suriye'nin Halep kentinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergi, başkent Saraybosna'daki Srebrenitsa Soykırım Galerisi'nde açıldı.

Van Der Stock'un savaş fotoğrafları sergisi, Srebrenitsa soykırımına ait fotoğraflarla Suriye'de yaşanan drama sahne olan Halep'te çekilen fotoğrafları aynı salonda bir araya getirdi. Galeride sergilen fotoğraflar, Suriye'de bir buçuk yıldan fazla süredir devam eden şiddetin en önemli belgeleri olarak ön plana çıktı.

Srebrenitsa Soykırım Galerisi koordinatörü Anela Hakaloviç, fotoğraf sanatçısı Van Der Stock'un "Halep'i öldürmek" isimli fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, sergide yer alana fotoğrafların Suriye'de yaşanan şiddeti gözler önüne seren önemli belgeler olduğunu söyledi.

Bosna'daki savaşta yaşanan acılar ve Temmuz 1995'te Sırplar tarafından Srebrenitsa'da işlenen soykırımla bugün Suriye'de yaşanan olaylar arasındaki benzerliğe dikkat çekmek istediklerini belirten Hakaloviç, "Bu serginin Srebrenitsa fotoğraflarıyla birlikte sergilenmesi tesadüf değil" dedi.

Srebrenitsa Soykırım Galerisi'ndeki fotoğrafları çeken sanatçı Tarik Samarah da "bu galeriden bir zamanlar Bosna'da yaşananlara sessiz kalan dünyanın bugün de Suriye'deki olaylara sessiz kaldığına dikkat çekmek istediklerini" belirtti.

Bosna-Hersek'in bugün Suriye'de yaşanan olayları dikkati bir şekilde takip ettiğini vurgulayan Samarah, Andre Malraux Kültür Merkezi ve Van Der Stock'un da bu nedenle Bosna-Hersek'te 1990'lı yıllarda Bosna'daki drama duyarsız kalmadığını kaydetti.

Suriye'de çatışmaların yaşandığı bölgede görev yapan fotoğraf sanatçısı Van Der Stock, Bosna savaşı sırasında da bu ülkede bulunmuştu.

Andre Malraux Kültür Merkezi ve Srebrenitsa Galerisi işbirliğiyle açılan fotoğraf sergisi, üç hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

Muhabir: İvana Despotoviç- Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Halep'in Acısı' Srebrenitsa ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement