Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor

Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi çalışanları, engellilerle iletişim olanaklarını arttırabilmek, iş yaşamlarında işitme engellilerin ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilmek için işaret dili öğrenmeye başladı.

12.12.2016 12:24

Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi çalışanları, engellilerle iletişim olanaklarını arttırabilmek, iş yaşamlarında işitme engellilerin ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilmek için işaret dili öğrenmeye başladı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi çalışanları, İzmir Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 22 Kasım tarihinde başlatılan işaret dili eğitimi kursu ile işitme engellilerle temel konuşma, beden dili ve işaret etkileşimi sağlamayı hedefliyor.

İzmir Halk Eğitim Merkezi eğitmenleri tarafından Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda düzenlenen eğitim 120 saat sürecek. Eğitimin 1. etabı, hastanede çalışan ebe, hemşire, doktor, bilgi işlem personeli, temizlik personeli, memur gibi birçok meslek grubundan oluşan 35 gönüllü personelin katılımıyla başladı. Yoğun ilgiyle karşılanan kursun 2. etabı, aralık ayında 28 kişinin katılımıyla düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hastane Yöneticisi ve Başhekim Birol Durukan, hastanelerde ortaya çıkan olumsuzlukların büyük bir kısmının iletişim eksikliği ya da yanlış iletişimden kaynaklandığını belirterek, "Ülkemizdeki işitme engelli vatandaşlarımızın sayısının 200 bin civarında olması hastaneler gibi iletişimin yoğun olduğu yerlerde işaret dili bilen personelin bulunmasını zaruri hale getirmektedir. Gönüllü olarak eğitime katılım sağlayan personelimize teşekkürü bir borç bilirim." ifadesini kullandı.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Ahmet Emin Erbaycu da işitme engellilerle en sağlıklı iletişim yolunun işaret dili olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İşitme engellilerin sorunlarının temelinde, karşısındaki bireylerin onlarla iletişim kuramaması yatıyor. Sağlık tesislerimize başvuran işitme engelli kişilerin hastalıklarını ve sıkıntılarını kendi dilinden anlayan bir personele anlatmaları çok önemli. Sağlıklı iletişim, karşılıklı olarak işaret dili bilindiğinde kurulmaya başlıyor. Bilinmediğinde ise işitme engellilerin, istihdam, sağlık, sosyalleşme, ifade ve düşünce özgürlüğü gibi en temel insan hakları engellenmiş oluyor. Bize destek veren ve bu proje emeği olan herkese teşekkür ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hastane Çalışanları İşaret Dili Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement