Hastaneye Tedaviye Gelen Çocuklar İçin Anlamlı Proje - Son Dakika
Güncel

Hastaneye Tedaviye Gelen Çocuklar İçin Anlamlı Proje

Hastaneye Tedaviye Gelen Çocuklar İçin Anlamlı Proje

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi için gelen çocuklara, hastane korkularını unutturmak amacıyla 'Sağlık için sanat projesi' kapsamında ressam sanat eğitmeni Seba Uğurtan ile 110 sanatçı ve yakınlarının yaptığı toplam 160 tablo, hastanede sergilendi.

03.03.2016 15:25

İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi için gelen çocuklara, hastane korkularını unutturmak amacıyla 'Sağlık için sanat projesi' kapsamında ressam sanat eğitmeni Seba Uğurtan ile 110 sanatçı ve yakınlarının yaptığı toplam 160 tablo, hastanede sergilendi. Sanatçılara teşekkür belgesi verilirken, masal ve çizgi film karakterlerinin yer aldığı tabloların, sergi sonrası hastanenin çeşitli noktalarına yerleştirileceği belirtildi.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki sergi açılışına, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, Seba Sanat Galerisi sahibi ressam sanat eğitmeni İzmir Sanat Bienali Genel Direktörü Seba Uğurtan ve projeye katkıda bulunan sanatçılar katıldı. 'Sağlık için Sanat Projesi' kapsamında ressam sanat eğitmeni Seba Uğurtan ile 110 sanatçı ve yakınlarının yaptığı toplam 160 tablo hastanede sergilendi. Masal ve çizgi film karakterlerinin yer aldığı tablolara hayat veren sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

Atölyesinden yetişen çok sayıda öğrencisi yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde öğretim üyesi ve öğretmen olarak çalışan, yurtiçi ve yurtdışında onlarca sergi açıp birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alan Seba Uğurtan hiçbir duyuru yapmadan 1 ay içinde tabloların hazırlandığını söyledi. Türkiye'de hala gönüllü insanların bulunduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu belirten Uğurtan, "Sanat çok evrensel ve sevgi dolu bir dil. Yüreği başkaları için çarpan insanların sunduğu bir dil. Dünyamızda en eksik olan şey yüreğin başkaları için çarpması. Keşke bütün dünya bunu bilse o deniz kıyısında küçücük yavruların cansız bedenleri olmasa, insanlara sevgiyi vermemiz gerekiyor. Ömrünün 30 yılını hastanelerde geçirmiş biri olarak, hastane koridorlarında tek aradığım şey güler yüz. Bunu çocuklara ve hastanede insanlara yansıtmak için bu projeleri yapıyorum. Bu projenin yanında olan insanları da gönülden kutluyorum. Bu projeyi yaparken yüzümden tebessüm bir an bile eksik olmadı, demek ki masal kahramanları insanlara böyle bir enerji veriyor. 8 yıllık proje kapsamında, bugün verilenler hariç toplam bin 205 resim hastanelere hediye edildi. Hastane duvarlarındaki fotoğraf bana bir şey ifade etmiyor, sanatçının kalbindeki güzel enerjinin yansıdığı tablolar olmalı. Bu arada nezakete alışkın değiliz, bize 180 tuval hediye eden hastane yönetimine teşekkür ederim. Çünkü ilk kez böyle bir şey yapıldı" diye konuştu.

ÇOCUKLAR ACILARINI UNUTACAK

Sanatın hayat içinde daha fazla yer alması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Akbulut, sanatın girdiği her yerde hayatı güzelleştirdiğini söyledi. Çocukların hastaneye girdiklerinde korktuklarını dile getiren Prof. Dr. Akbulut, "Biz bu tabloları, çocukların tedavi gördükleri alanlara, acil servis ve ameliyathanenin bir bölümüne yerleştireceğiz. Böylelikle hastanemize tedaviye gelen çocuklarımız bu tablolara bakarken belki de bir nebze olsun acılarını unutacaklar" dedi. Halk Sağlığı Müdürü Bedihe Salnur da çalışma karşısında çok duygulandığını belirterek sanatçılara teşekkür etti.

SALONDAN BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Sanatçılar arasında, yüzündeki kitle alındıktan sonra bir süre Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kemoterapi tedavisi gören ve Marsupilami karakterini tabloya yansıtan lise öğrencisi Şükrü Şahin (19) ile Tom ve Jerry karakterlerinin resmini yapan ilkokul öğrencisi Berhudar Yanık (10) salonda bulunanlardan büyük alkış aldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hastaneye Tedaviye Gelen Çocuklar İçin Anlamlı Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement