Hayaline Kavuştuğu Gece Ölen Kardeşlerini Unutamıyorlar - Son Dakika
Güncel

Hayaline Kavuştuğu Gece Ölen Kardeşlerini Unutamıyorlar

Hayaline Kavuştuğu Gece Ölen Kardeşlerini Unutamıyorlar

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 16 yaşındayken lösemi hastalığı sonucu ölmeden önce hayal edip kaymakamlığın sağladığı destekle bahçeli evde bir oda sahibi olan, bir gün yattıktan sonra ölen Ebru İkiz'in bu odasını kullanan 2 kardeşi buruk mutluluk...

23.02.2013 12:01

Adana'nın Ceyhan İlçesi'nde 16 yaşındayken lösemi hastalığı sonucu ölmeden önce hayal edip kaymakamlığın sağladığı destekle bahçeli evde bir oda sahibi olan, bir gün yattıktan sonra ölen Ebru İkiz'in bu odasını kullanan 2 kardeşi buruk mutluluk yaşıyor.

Belediye Evleri Mahallesi'nde oturan 42 yaşındaki Ömer İkiz ile 38 yaşındaki Fevziye İkiz çiftinin biri kız, iki çocukları oldu. Çocuklardan Ebru İkiz'e, 7 yaşında genel kontrol için gittiği doktorda lösemi hastası teşhisi konuldu. Ebru İkiz yıllarca hayatta kalma mücadelesi verdi. Bu sırada da yoksul evlerinde kendine ait bir odasının olmasını hayal etti. Ancak, gündelik işlerde çalışan baba Ömer İkiz, parasızlık nedeniyle kızının isteğini yerine getiremedi. Ailesi ile 2 odalı evde kalan Ebru İkiz'in durumunun ağırlaşmaya başladığı dönemde baba Ömer İkiz, kızının hayalini Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş'a anlattı. Karakuş'un verdiği talimatla, Ebru İkiz'in, evlerinin hemen yanına tek oda inşa edildi. 20 günde tamamlanan oda Ebru İkiz'e göre döşendi. Sabırsızlıkla çalışmaları izleyen Ebru İkiz, yıllarca hayalini kurduğu odasındaki yeni yatağına keyifle girdi. Ancak hayaline kavuştuğu gün genç kızın son gecesi oldu. 15 Ağustos 2011 tarihinde Ebru İkiz sabah yatağında ölü olarak bulundu. Ebru İkiz'in tek gece uyuduğu odasında şimdi 17 yaşındaki kardeşi Serkan ile ölümünden sonra dünyaya gelen 1 yaşındaki Hülya kalıyor.

"KIZIM HAYALİNE KAVUŞMASA, VİCDAN AZABINDAN ÖLÜRDÜM"

Baba Ömer İkiz, kızının hayaline kavuştuğu için acısının bir nebze azaldığını belirterek, "Ebru, hayaline kavuştuğu gece öldü. Hayaline kavuşmasa vicdan azabından ölürdüm. Şimdi o odada iki kardeşi kalıyor. Onlar mutlu ama ablaları için üzülüyorlar" dedi. Kızının hayaline kavuştuğu gece huzur içinde öldüğüne inandığını belirten anne Fevziye İkiz ise, şöyle dedi:

"Kızım öldükten sonra tek tesellimiz, hayaline kavuşmuş olması. Kızımızın üzüntüsü içindeyken hamile olduğumu öğrendim. Allah bana bir kız evlat daha nasip etti. Ona bize büyük destekleri olan Ceyhan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Hülya Erdem'in ismini koyduk. Küçük kızımızın özlemini çektiği odada şimdi iki çocuğumuz kalıyor. Kaymakamımızdan da Allah razı olsun. O olmasaydı kızım hayaline kavuşamazdı."

25 EV YAPTIRDIK

Aileye bugüne kadar yaklaşık 15 bin liralık nakdi yardım yapıldığını belirten Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş da şunları söyledi:

"İlçede Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan 25 aileye, hayırseverlerin arsa desteğiyle ev yaptırdık. Çoğunun evinin tadilatını yaptırıp, ev eşyalarını yeniledik. Bu ailemize yaklaşık 15 bin liralık nakdi yardımda bulunduk. Kızımızı kaybettiğimizde hepimiz üzüldük. Göz yaşı döktük. Bunun gibi nice ailelerimiz var. Vatandaşlarımız kaymakamlığa çok kolay ulaşıyorlar. Biz burada bir aile gibiyiz." - Adana/ Ceyhan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayaline Kavuştuğu Gece Ölen Kardeşlerini Unutamıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement