Haydarpaşa Gar'ında Horonlu Tulumlu Eylem - Son Dakika
Güncel

Haydarpaşa Gar'ında Horonlu Tulumlu Eylem

Haydarpaşa Gar\'ında Horonlu Tulumlu Eylem

Çeşitli Partiler Ve Sivil Toplum Kuruluşlarından Oluşan Bir Grup, Haydarpaşa Tren Garı'nın Bir An Önce Onarılarak Hizmete Açılması İçin Eylem Yaptı.

05.12.2010 23:37

Çeşitli partiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir grup, Haydarpaşa Tren Garı'nın bir an önce onarılarak hizmete açılması için eylem yaptı.Eyleme katılan 'Karadeniz İsyandır Platformu' üyeleri tulum çalarak horon tepti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve partilerin üyelerinin oluşturduğu "Haydarpaşa Dayanışması" adlı platform üyeleri Kadıköy İskele Meydanı'nda toplanarak, ellerinde taşıdıkları "Haydarpaşa'ya dokunma", "Mimari mirasıma dokunma", "Yağma canavarına hayır" şeklinde yazılı dövizler ve pankartla eşliğinde çeşitli sloganlar atarak Haydarpaşa Tren Garı binası girişindeki otoparka kadar yürüdü.Burada grup adına bir basın açıklaması yapan müzisyen Nejat Yavaşoğulları, "Bu gün sadece ormanlarımız, derelerimiz, tarım ve yaşam alanlarımız, tarihi ve kültürel değerlerimiz, akla, bilime, tekniğe hukuka uygun olmayan ve meşrutiyeti bulunmayan kararlar ve uygulamalarla büyük bir hızla yok edilmekte. Tarihi ve kültüler varlığımız Haydarpaşa Garı, liman ve geri sahasının bütün değerleri ve işlevi ile birlikte korunup, toplumun eşit ve koşulsuz kullanımına açık olarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için öncelikle, yangın nedeni ile oluşan hasar, tarihi eserin layık olduğu özenle, evrensel koruma kuralları ve hukuk ışığında onarılmalıdır" dedi.

Bu yangının, yıllardır savaşlar dahil olmak üzere bütün olumsuz koşullara rağmen bu güne kadar hizmetini durdurmamış olan Haydarpaşa Garı'nın hizmet dışı bırakılması ve insansızlaştırılması için bahane olarak kullanılmaması gerektiğini dile getiren Yavaşoğuları, "Onarım süresince gerekli iklimsel, teknik ve güvenlik tedbirleri alınarak Haydarpaşa Garı ve vapur iskelesi bir an önce halkın hizmetine sunulmalıdır" diye konuştu.

CHP MİLLETVEKİLİ DESTEK VERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız da, Haydarpaşa Garı'nda çıkan yangının nedenleri ve müdahale sırasında yaşananların belirlenmesi için Meclise araştırma önergesi verdiğini ve bu işin peşinde olacaklarını dile getirdi.Eylemde, Karadeniz İsyandadır Platformu üyeleri de tulum çalarak horon tepti. Grup üyeleri açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Haydarpaşa Gar'ında Horonlu Tulumlu Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement