Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kermesi - Son Dakika
Güncel

Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kermesi

Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kermesi

Fatih Belediyesi ve Yedikule Hayvan Barınağı gönüllülerinin ortak katılımı ile 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Sevgi Günü Kermesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

10.02.2013 16:33

Fatih Belediyesi ve Yedikule Hayvan Barınağı gönüllülerinin ortak katılımı ile 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Sevgi Günü Kermesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kermesi gezen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bu hayvanların yiyecek içecek kadar sevgiye ihtiyaçları var" dedi.

Gelirinin Yedikule Hayvan Barınağı'na bağışlanacağı Sevgi Kermesi'ne Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, sanatçılar Tuna Armağan, Erkan Bektaş ve Bahçelievler Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencileri de katıldı.

BELEDİYE BAŞKANI DEMİR: "HAYVANLARIN SEVGİYE İHTİYACI VAR"

Hayvan Hakları Haftası nedeniyle her yıl bu kermesi yaptıklarını belirtten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, amaçlarının hayvan haklarına dair bir bilinç oluşması olduğunu ifade etti. Etkinlik hakkında bilgi veren Demir, "Hayvan severlerle Fatih Belediyesi'nin ortak yürüttüğü bir çalışma, iki kurumun başarısı. Bir sivil toplum kuruluşu ile bir kamu kurumunun bir araya gelmesi ile oluşturulan enerjinin neticesi bu. Burada 3'ü veteriner olmak üzere 16 kişi sürekli çalışıyor. Bu barınak, engelli hayvanların da barındığı yerler. Onların tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Burada evde korunması gereken köpekler bir heves adına alınmış, evde bakılması gereken köpekler sokağa bırakılıyorlar. Onları alıp yaşayabilecekleri ortamı oluşturuyoruz" dedi. Barınaklardaki köpeklerin evlat edindirildiğini ifade eden Demir, ailelerin 3 bin tane köpekten birini sahiplenilebileceğini ifade etti. Sadece Fatih ilçesinden değil, tüm İstanbul'dan köpeklerin barınağa bırakıldığını belireten Demir, "Bu hayvanların yiyecek içecek kadar sevgiye ihtiyaçları var" diye konuştu. Daha sonra kermesi gezen Demir, barınaktaki köpekleri sevdi.

BARINAK YÖNETİCİSİ OLCAY: YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYUYORUZ

El sanatları ürünleri ve ev yapımı yemeklerin satıldığı 17 standın bulunduğu kermeste gönüllüler aktif rol aldı. Yedikule Hayvan Barınağı'nın gönüllü yöneticisi Meral Olcay etkinliğin açılış konuşmasında, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirterek, "Çoğu insan dünyanın sadece insanlara ait olduğunu kabul etmiş, biz her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz" dedi. Yedi Kule Hayvan Barınağı'ndaki gönüllülerden üniversite öğrencisi Fulya Anılır, yaklaşık bir senedir barınak adına çalışmalar yaptığını, Sevgi Günü Kermesi için geliri barınağa bağışlanacak bilet satışlarının olduğunu belirtti.

"BURADA OLMAKTAN GURUR DUYDUM"

Kermese katılan tiyatro sanatçısı Tuna Arman, düzenlenen etkinliğin barınakların farkedilmesi için yapıldığını ifade etti. Her sene barınağı ziyaret ettiğini belirten Arman, "Hiç olmazsa bir gün diyorum. Maalesef barınaklarımız dolu. Birileri gelsin diye bekliyorlar. Kafalarının okşanmasını ve karınlarının doymasını bekliyorlar. Arada bir hatırlayalım diyorum" şeklinde konuşurken Oyuncu Erkan Bektaş ise bir köpek sahibi olduğunu belirterek, "Burada olmaktan gurur duydum. Çok iyi bir organizasyon. Bizim kendimizi düşünmenin ötesinde bir şeyler yapmamız gerektiğini tekrar anımsatan bir organizasyon" dedi.

(BB) - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hayvan Barınağında Sevgi Günü Kermesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement