HDP'li Dilek Öcalan, Otomobilinin Aranmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

HDP'li Dilek Öcalan, Otomobilinin Aranmasına Tepki Gösterdi

HDP\'li Dilek Öcalan, Otomobilinin Aranmasına Tepki Gösterdi

Şanlıurfa'da HDP Milletvekili Dilek Öcalan, kendisinin içinde olmadığı sırada otomobilini arayan polislere tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

14.08.2015 16:03  Güncelleme: 16:54

Şanlıurfa'da HDP Milletvekili Dilek Öcalan, otomobilini arayan polislere tepki gösterdi ve suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

UYGULAMA NOKTASINDA POLİSLER TARAFINDAN ARANDI

HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan, kendisinin olmadığı sırada Meclis araç kartı olan 34 HM 7387 plakalı otomobili, geçen çarşamba günü Şanlıurfa- Gaziantep kara yolunun 15'inci kilometresinde oluşturulan uygulama noktasında polisler tarafından arandığını söyledi.

"MECLİS KARTI OLMASINA RAĞMEN ARANDI"

Meclis kartı olmasına rağmen polisler tarafından otomobilinin aranmasına tepki gösteren Öcalan, HDP İl Başkanlığında Eş Başkan Rıdvan Yavuz ve Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven ile basın toplantısı düzenleyerek duruma tepki gösterdi.

"GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATACAĞIZ"

Otomobilinin kadın memur yerine erkek memurlar tarafından arandığını ileri süren Dilek Öcalan, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek şöyle dedi:

"Bu yaşanan olayı asla kabul etmiyoruz. Özel muamele gösterilircesine tekrardan arama yapılmasını kabul etmiyoruz. Gerekli yasal işlemleri başlatacağız. 550 milletvekili için yapılması gerekenlerin eşit bir şekilde herkese uygulanmasıdır. Eğer demokratik bir ülkenin demokratik bir siyaset yürütmesi gerekiyorsa, bunu herkese eşit düzeyde yapılması için biz tekrardan gerekli yerlere başvurularımızı yapacağız.

"KADIN MEMUR YERİNE ERKEK MEMUR ARADI"

Araçta bulunmuyordum. Ama ondan bir gün önce de yine aynı şekilde beni araçtan indirip arama yapmak istediler. Araçtakiler vekil olduğumu söylemeleri üzerine vazgeçtiler. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Normalde aramanın bir kadın polis tarafından yapılması gerekiyordu. Bu aramayı yapan bir erkek polistir. Kendi arama boyutları çerçevesinde arama yapabilir ama şahsi boyutlara gelince bunun en azından bir kadın polisin yapması gerekiyordu. Bununla ilgili gerekli suç duyurusunda bulunacağız."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Dilek Öcalan, Otomobilinin Aranmasına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (167)

  • rrr: Seni aramayacaklarda kimi arayacaklar meymenetsiz 59 19 Yanıtla
  • Super: Tipe bak cay demle 31 27 Yanıtla
    Ecem YILMAZ: Sus ya midemi bulandirdin.buna bakip caymi icilir oggggh 34 13 ali: evlat olsa sevılmez 13 7
  • ...: Basin sikisinca devleti tani suc duyurusunda bulun. Baska zamanda biz ypg ye pkk ye guveniyoruzde. Yav ne kalles insanlarsiniz siz 46 10 Yanıtla
    abuzer: doğru söylemişin. doğru olan doğrudur. ne diyelim 3 3
  • elf: Arabayi arayacaklarina senide icine koyup yaksalarmis ya.... 49 4 Yanıtla
  • TUNA: NEKADARDA HUKUKA UYGUNSUNUZ 41 10 Yanıtla
  • pasali: Bide demokrasi yok der bu kuş beyinliler biz okadar demokratızki bir Maymunu bile başimiza millet vekili yapmışız 39 11 Yanıtla
  • urfalı 63: tabi senı arayacak benı mı arayacak 29 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement