Hedef 2023 Okul Yöneticiliği Vizyonu Konferansı" - Son Dakika
Güncel

Hedef 2023 Okul Yöneticiliği Vizyonu Konferansı"

Hedef 2023 Okul Yöneticiliği Vizyonu Konferansı"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, "Çocuklarımıza vatan sevgisini aşılayın" dedi.

12.02.2019 17:04

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, "Çocuklarımıza vatan sevgisini aşılayın" dedi.

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve özel bir lisenin işbirliğiyle düzenlenen "Hedef 2023 Okul Yöneticiliği Vizyonu Konferansı" Antakya Meclis Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Konferansa konuşmacı olarak katılım gösteren Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, 2023 vizyonunun yerli ve milli olduğunu ifade etti.

Okullarda çocuklara değerlerin öğretilmesinin 2023 vizyonun en önemli unsurlarından olduğunu belirten Cemaloğlu, şöyle devam etti:

"2023 vizyonu diyor ki, ben iki tane kanatlı bir organizma geliştirdim. Birisi diyor kalp. Kalp derken sevgi, erdem, değer, ahlak, vatan sevgisi. Vatan sevgisi her şeyin üstündedir. Çocuklarımıza vatan sevgisini aşılayın. 2023 vizyonu diyor ki, ön koşulsuz değer kazandıracak sistemi ben size sunuyorum. Çocuklarımıza değerlerimizin önemini aşılayın. Türk eğitim sistemi bundan sonra değerleri olan ve bu değerleri kulağıyla değil, gözüyle yaşayan insanlar yetiştireceksiniz diyor. Yani okula saat 10'da gelen okul müdürü, derse 10 dakika kalan öğretmen, derste öğrencinin öğrenme hakkından çalan öğretmen değerleri kazandıramaz. Çocuklar, değerleri kulaklarıyla değil, gözleriyle öğrenir. Öğrenme hakkından 5 dakika çaldığınız anda, öğrenci müteahhit olduğunda çimentodan, kumdan, demirden çalacaktır ve böylece değerleri üst değer olmayan toplumlar ortaya çıkacaktır."

Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ise Milli Eğitim Bakanlığının güçlü yarınlar için 2023 vizyon belgesinin açıklanmasıyla birlikte ülkede eğitim alanında ciddi bir seferberlik başlatıldığını söyledi.

Devletin en tepesinden en alt kademesine kadar bütün safhalarda belli bir motivasyon çalışması devam ettiğini aktaran Çerko, "Kökü de bedeni de bu topraklarda olan aklı selim, kalbi selim, zevki selim sahibi dengeli bireylerin yetiştirilmesini, akıl ve kalp uyumunu temel yaklaşım olarak alan bir niyet ve irade beyanı olarak gördüğümüz vizyon yeterince anlaşılması ve sahiplenilmesini sağlamak maksadıyla çalışmalar planlamaktayız ve bunları yürütmekteyiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hedef 2023 Okul Yöneticiliği Vizyonu Konferansı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement