Köylülere 'Psikolojik Çadır' Desteği - Son Dakika
Güncel

Köylülere 'Psikolojik Çadır' Desteği

Köylülere \'Psikolojik Çadır\' Desteği

Vali Ahmet Altıparmak, Hınıs Kongur Köyünü ziyaret etti.

27.06.2013 13:40  Güncelleme: 15:11

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, Hınıs ilçesi Kongur Köyünün yamaçlarda oluşan heyelandan, vatandaşların psikolojik olarak olumsuz yönde etkilendiğini, bunu önlemek için bölgede 50 çadır kurulduğunu bildirdi.

Geçen hafta bir heyelanın olduğu Erzurum'a 180 kilometre uzaklıktaki Hınıs'ın Kongur Köyüne giden Vali Ahmet Altıparmak'ı Hınıs Kaymakamı Murat Uz ile birlikte köylüler karşıladı. İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Taşkeselioğlu ile tüm daire müdürlerinin hazır bulunduğu ziyaret sırasında köylüler Vali Altıparmak'a heyelan yüzünden evlerine giremediklerini bildirdi. Köylüler heyelana yakın bölgede bulunan Kongur Köyünde 60, Yusuf Mezrasında 18 hane ile 580 nüfusunun yaşadığını anımsattılar.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Ahmet Altıparmak, konuyla yakından ilgilendiğini jeoloji mühendislerinin bölgede çalışma yaptığını belirtti. Heyelanın köy ve yerleşim birimleri için herhangi bir tehlike oluşturmadığına dikkati çeken Vali Altıparmak, köylülerin psikolojik olarak rahatlaması için 50 çadır kurdurduklarını anlattı.

Vatandaşlar da bu çadırlara yerleşirken, Vali Ahmet Altıparmak şunları söyledi:

"Büyük bir felaket ama çok şükür yönü köye doğru değil. Mühendisler yaptıkları incelemede köyün, risk altında olmadığını rapor etti. Heyelan köye oldukça uzakta meydana gelmiş. Köydeki evlerin hiçbirinde yarılma, çatlama ve yıkılma söz konusu değil. Köylümüz en azından 'psikolojik olarak rahatlasın' diye iki ayrı mevkiiye 50 çadır kurdurduk."

Vali Altıparmak, daha sonra Karaçoban ve Hınıs ilçe merkezlerini ziyaret ederek sorunları yerinde belirledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köylülere 'Psikolojik Çadır' Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement