Hırsızlar Bu Kez Tır Çaldı - Son Dakika
Güncel

Hırsızlar Bu Kez Tır Çaldı

Hırsızlar Bu Kez Tır Çaldı

Konya’da bir hafta önce belediyeye ait iş makinesi çalıp serbest kalan hırsızlar, bu kez 300 bin lira değerinde 23 ton madeni yağ yükü bulunan tırı çaldı.

26.01.2014 11:18

Konya'da bir hafta önce belediyeye ait iş makinesi çalıp serbest kalan hırsızlar, bu kez 300 bin lira değerinde 23 ton madeni yağ yükü bulunan tırı çaldı. Polis, hırsızları Tırın üzerindeki yükü boşaltırken suç üstü yakaladı.

Olay, merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, Tır şoförü Zafer Demir (36) İzmit'ten, Adana'ya götürmek için yüklediği 23 ton ağırlığındaki ve yaklaşık 300 bin lira değerindeki yağlarla yola çıktı ve Konya'da mola vererek arkadaşının evine gitti. Arkadaşıyla yemeğe giden Demir, dönüşte aracının yerinde olmadığını fark etti. Demir'in durumu polise haber vermesinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bölgede geniş çaplı araştırma yaptı. Civardaki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, şüpheli bir aracı tespit ederek hırsızları belirledi.

Hırsızları gidebileceği bölgelere bakan polis, merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Hanaybaşı Mahallesi Esenpınar Sokak'ta boş bir arsaya Tırdan yük boşaltanları fark ederek baskın yaptı. Baskında çok sayıda hırsızlıktan kaydı bulunan şüpheliler İlhan G. (27), Halil Ş. (37), Uğur A. (39) ve Ersen Ç. (31) gözaltına alındı. Öte yandan, şüphelilerin yağları boşaltmak için 100 lira karşılığında Y.Z'yi (49) iş makinesiyle kiraladıkları öğrenildi. Y.Z'de yardım etmekten gözaltına alındı. Şüphelilerden İlhan G., Halil Ş. ve Uğur A.'nın bir hafta önce bir belediyeye ait 150 bin liralık iş makinesini çaldıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Çalınan tırın bulunmasına sevinen şoför Zafer Demir, "İzmit'ten yağ yüklediğim Tırla Adana'ya giderken Konya'da mola verip arkadaşıma uğradım. Arkadaşımla yemeğe gitmiştim, Tır çalınmış. Polise haber verdim. Polislerde çok geçmeden aracı buldular" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hırsızlar Bu Kez Tır Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement