Hükümetten Hatay'a Liman ve Ova Açılımı - Son Dakika
Güncel

Hükümetten Hatay'a Liman ve Ova Açılımı

Hükümetten Hatay\'a Liman ve Ova Açılımı

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, hükümet olarak Amanos dağlarının altını delerek açacakları tünel ile İskenderun Limanı'nı öce Amik Ovası'na daha sonra da GAP ile entegre edeceklerini söyledi.

07.04.2012 16:59

AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, hükümet olarak Amanos dağlarının altını delerek açacakları tünel ile İskenderun Limanı'nı öce Amik Ovası'na daha sonra da GAP ile entegre edeceklerini söyledi. Öntürk, Amik Ovası'nın bir daha su baskınlarına maruz kalmasına da mani olacaklarını söyledi.

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Uğur Feriz ve yönetim kurulu üyeleri ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden AK Parti Milletvekili Mehmet Öntürk, burada gazetecilerle sohbet etti, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Öntürk, tünel projesiyle İskenderun limanını Amik ovasıyla ve dolayısı ile GAP'la bütünleştireceklerini, ancak bunun uzun soluklu bir proje olduğunu söyledi.

Milletvekili Öntürk, Hatay'ın Kırıkhan ve Hassa ilçelerinin yatırımcılar için cazibe yerler haline geldiğini belirterek, "İskenderun Limanının özelleşmesi ve yatırımların başlaması ile İskenderun önümüzdeki yıllarda Adana gibi Mersin gibi gelişmiş ve büyümüş bir kent halini alacaktır. Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'ın Amanosları titreteceğiz, Ova ile limanı buluşturacağız demesinin ardından çalışmalar başladı. Limanın hareketlenmesi ve bu bölgede yatırımcının yer bulamaması halinde Hassa ve

Kırıkhan'daki yatırımların yapılması, İskenderun ile Hassa arasında Amanos dağlarından geçecek tünel ile Limanı Amik Ovası dolayısıyla bölgenin can damarı olan Güneydoğu Anadolu Projesi - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hükümetten Hatay'a Liman ve Ova Açılımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement